Hopp til hovedinnhold
SNART STØRRE ENN LILLEBJØRN? (PRIVAT)

«Salsa Tequila»: – Jeg får dårlig samvittighet når jeg tenker på artister som sliter

SNART STØRRE ENN LILLEBJØRN? (PRIVAT)

Torsdag kveld la Anders Nilsen ut den selvkomponerte – dog fete – bullshit-låten «Salsa Tequila», med de få spanske ordene og navnene han kan. I skrivende stund bikker den 260.000 visninger hos YouTube. Mer enn hva mange godt profilerte norske artister får til med dyre videoer i løpet av ett år. Stavanger-gutten forteller 730 at han synes litt synd på dem…

WTF?

– Haha, det er helt sinnssykt? Vi håpet på typ 20.000 views innen sommeren var over liksom.

Utenom 730, hva slags mediedekning har låten fått?

– Til nå har Dagbladet, Expressen i Sverige, Framtida.no og College Humor gjort saker, og så ligger det en hau med ubesvarte anrop, sms’er og Facebook-meldinger
på telefonen min akkurat nå som jeg ikke har åpnet ennå, fordi jeg nettopp våkna etter heftig bursdagsfeiring der Maciek fra Kvelertak (#snikskryting #kjendisvenner) bestemte seg for å kjøpe shots til meg hele kvelden.

Du har laget «Salsa Tequila» selv. Tjener du penger på YouTube-visningene?

– Jeg har prøvd å gjøre sånn «monetize»-greie på YouTube-videoen, så jeg håper det er «i gang» og kanskje kan generere litt. Så lenge jeg tjener inn de 2000 kronene jeg til sammen brukte på vokalinnspilling hos André Jensen og video sammen med Galvan (Mehidi, Tabu med Abu) så er jeg egentlig happy.

Blir «Salsa Tequila» en offisiell singel via Spotify og iTunes?

– Ja, det er jo det som er planen! Jeg lastet egentlig opp selv via TuneCore, men det tar plutselig en evighet. Så har det jo meldt seg litt interesse fra labels, osv. Noen av mailene jeg har fått er fra folk som er såpass big dogs i bransjen, osv at jeg har latt de ligge frem til jeg møter den norske Ari Gold (som sikkert kun jeg har bestemt meg for å kalle han) i dag som kan hjelpe meg med å svare og få oversikt. Haha… hvor sykt er ikke det. Lag en låt om absolutt ingenting, så ringer de fra plateselskap i Nederland. Jeg får dårlig samvittighet når jeg tenker på artister som sliter ræva av seg uten å få halvparten så mye dekning som dette.

Hva ellers driver du med?

– Utenom dette sirkuset her så driver jeg og Siri Seljeseth og skriver en adventsserie som jeg, hun og Abu (fra Tabu Med Abu) skal spille i. Det blir rødnisser og blånisser i voldelige kamper om å vinne julen, så det blir hella gøy. Spilles inn i oktober og kommer i desember. Så var jeg jo med i denne Sommerkveld fra Nydalen-spesialen av Torsdag Kveld fra Nydalen på TV 2 som også var hella gøy, og i sommer drar jeg, Abu, og Renzo fra starten av «Salsa Tequila»-videoen ut på festivaler i Norge som Norwegian Techno Bandits og lager turnèdagbok for verdens mest ubrukelige DJ-trio.

Se videoen til den dumme, dumme, dumme norske, globale landeplagen «Salsa Tequila»:

Nyeste saker fra 730.no

Les mer