Hopp til hovedinnhold
Billie Eilish mister følgere etter å ha kommet ut som skeiv (Variety)

Billie Eilish mister 100 000 følgere etter å ha kommet ut som skeiv

Billie Eilish setter skapet på plass. 

Over helgen ble sangeren spurt hun hadde som hensikt å komme ut av skapet med Variety-intervjuet fra forrige måned. 

Svaret utløste en reaksjon vi ikke forventet å se i 2023.

13. november gjorde Billie Eilish (født i 01) et portrettintervju med Variety. «Male Fantasy»-sangeren brettet ut om livet i rampelyset og hvordan dette påvirker forhold til potensielle partnere. Billie forklarer at hun synes kvinner er utrolig vakre, men at hun ikke helt skjønner hvordan hun skal forholde seg til dem.

– Jeg elsker [jenter] så mye. Jeg elsker dem og tiltrekkes av dem som mennesker… Veldig tiltrukket av dem… Jeg står kvinner i livet mitt veldig nære. Jeg er fysisk tiltrukket av dem. Men jeg er også så skremt av dem og deres skjønnhet.

Norsk musikk via Billie Eilish everything i wanted Alle verdens penger Kristin Holtan-Hartwig

Billie Eilish (Instagram/billieeilish)

Dette sitatet skal ha overrasket mange. Til tross for at sangeren har hintet om legningen sin ved flere anledninger. Over helgen deltok Billie på Varietys Hitmakers-arrangement og ble spurt om hun hadde som hensikt å komme ut av skapet med dette intervjuet.

________________________________________________________________________________________________________

Les også: Menn opplever ikke kroppspress på samme måte som kvinner ifølge Billie

________________________________________________________________________________________________________

Til det svarer sangeren at hun trodde alle visste at hun har skeiv.

– Jeg tenkte liksom ‘Var det ikke åpenbart’ Jeg skjønte ikke at folk ikke visste det.

Riktignok har Billie vært alt utenom tvetydig rundt seksualitet sin. Tekstuniverset i musikken utforsker kjærlighet på tvers/uavhengig av kjønnsroller og legning. Blant annet via den prisbelønnede låten «I Wish You Were Gay.» 

Billie legger til at hun ikke skjønner hvorfor folk må ‘komme ut av skapet’ i 2023.

– Jeg tror bare ikke på det. Liksom, hvorfor kan vi ikke bare eksistere. Jeg har holdt på med dette lenge og jeg snakket bare ikke om det. Whoops.

– Men jeg så artikkelen og var litt sånn ‘Ok, jeg kom visst ut av skapet it.’ Ok, kult. Det er spennende for meg fordi folk ikke visste det. Men det er kult at de vet. Jeg er for jentene.

Billie som bekrefter at hun er skeiv så ikke ut til å være store nyheter før i dag.

Sangeren skal nemlig ha mistet over 100 000 følgere på Instagram som følge av helgens uttalelser på den røde løperen. A-listers mister selvsagt følgere i hytt og pine. I noen tilfeller kan det også ha positive konsekvenser for karrieren deres – bare spør Doja Cat.

Billie fikk selv kjenne på denne vreden i 2021 da hun la ut selfies med kløft. Også i den omgang mistet hun 100k følgere på Instagram.

Billie Eilish (Instagram/billieeilish)

Billie Eilish mistet 100 000 følgere etter å ha lagt ut dette bildet (Instagram/billieeilish)

– Jeg mistet nettopp 100 000 følgere på grunn av pupper. Folk er redde for store pupper, svarte låtskriveren den gang.

Dog føles det nokså utdatert at Billie nå mister følgere på bakgrunn av legningen sin. Sangeren satte heller ikke pris på å bli stilt til veggs om tematikken på rød løper. 

– Takk Variety for prisen min, men også for at dere outet meg på rød løper kl.11 istedenfor å snakke om noe annet som betyr noe [sic] jeg liker gutter og jenter la meg være i fred om det vær så snill bokstavelig talt hvem bryr seg stream «What Was I Made For» 🥸

 
 
 
 
 
Se dette innlegget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et innlegg delt av BILLIE EILISH (@billieeilish)

Det kan ofte føles ut som at kjendiser driver på med queerbating for å virke relaterbare. Billies musikk har derimot alltid vært forankret i flytende fortellinger om jenter som elsker jenter og alt i mellom. Noe som forklarer hvorfor ingen er overrasket over at artisten nå kommer ut som skeiv. 

https://twitter.com/itgirlposts/status/1731496302150648010

Samtidig mener flere at sangeren skyter seg selv i foten ved å kritisere Variety ettersom det var hun selv som ønsket å prate om legning i det opprinnelige intervjuet.

100 000 følgere er nok bare en dråpe i havet for artister som Billie. Noe forteller oss at sangeren ikke har noe imot å huke bort denne gruppen. 

Les også: Doja Cat disser Billie Eilish

Les mer