Hopp til hovedinnhold

Så, etter alt maset… Er The Interview morsom?

DIANA BANG SOM SOOK, SETH ROGEN SOM AARON RAPOPORT, JAMES FRANCO SOM DAVE SKYLARK (UIP/COLUMBIA)

Veldig kort oppsummert; dette er saken: Sony Pictures Entertainemt ble hacket. FBI mener Nord-Korea står bak, kanskje fordi de vil/ville ha The Interview stanset. Terrortrusler på nettet gjorde at flere amerikanske kinokjeder sa nei til komedien. Barack Obama ble irritert over at den ikke skulle vises. Noen kinokjeder satte opp filmen, og Sony slapp den plutselig på nettet.

Seth Rogen har regi (med superfunny This Is the Ends co-regissør Evan Goldberg), og spiller en tv-produsent som blir med en kjendisjournalist, spilt av James Franco, til Nord-Korea for å intervjue Kim Jong-un, spilt av Randall Park. CIA får dem til å forsøke å drepe den nord-koreanske lederen.

Har det blitt en funny film? Se hva anmeldere mener nedenfor traileren.

Time Out gir 4 av 5 stjerner, og er så rause at de referer til
både Charlie Chaplins politiske satire The Great Dictator og Quentin Tarantinos Hitler-drapsfilm Inglourious Basterds. Seths verk kaller de «sofistikert og vakkert skutt», samtidig som den er «så barnslig at man blir yr i hodet». Ifølge bladet bekrefter The Interview at Seth «er den mest ambisiøse mainstream-komikeren i Hollywood».

Chicago Sun-Times mener filmen først og fremst er «teit», med rumpehumor, grotesk, Tarantino-aktig tøysevold, sexgjøn og for mange moroforsøk som ikke funker. Likevel lo anmelderen nok til at komedien får 3 av 4 stjerner.

Rolling Stone gir samme karakter som Chicago-avisen, og kaller den «dum» «bad taste», men mener James og Seth er både «festlige og fryktløse».

Fortsetter nedenfor.

New York Daily News går litt ned, til 3 av 5 stjerner. Blant annet fordi det blir for mye «you go, bro!»-ish humor. Anmelderen synes det dog er trist at diktatorer og terrorister ikke ler av filmen, fordi det har blitt en gøyal komedie.

Village Voice mener The Interview er midt på treet gøyal. – Jo mer desperat en komedie forsøker å være skandaløs, så mindre blir sjansene for at den blir skandaløs – eller morsom, skriver anmelderen. Hun mener de «briljante øyeblikkene» drukner i det «absurde».

Fortsetter nedenfor.
#LUL? RANDALL PARK SOM KIM JONG-UN (UIP/COLUMBIA)
 


Variety
liker ikke Seths film, og føler at Nord-Korea kan slappe av. – USA kommer like dårlig ut av det hele, skriver bransjebladet, og legger til at komedien er like lite artig og langtekkelig som «kommunist-matmangel».


Finanshaiene hos Wall Street Journal
er pottesure, og mener filmopplevelsen «er tortur nesten fra start til slutt».
 
Fun fact: The Interview har med Nicki Minaj og Eminem, som spiller seg selv.
 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer