Hopp til hovedinnhold
Harry Styles Rolling Stone 2022
Harry Styles (Amanda Fordyce/Rolling Stone)

Harry Styles om queerbaiting: – Jeg tror ikke jeg noen gang har offentlig vært sammen med noen

Harry Styles setter skapet på plass.

OPPDATERT 26. september: Hvilket brudd? Under den mildt sagt kaotiske lanseringen av Don’t Worry Darling ble det spekulert i om Harry Styles og Olivia Wilde har gjort det slutt. Blant annet fordi de aldri står ved hverandres side under premieren i Venezia. Men tilbake i New York, hvor Harry Styles nettopp har fullført 15 konserter på rad i Madison Square Garden, er forholdet i full blomst mellom artisten/skuespilleren og regissøren/skuespilleren. Se bilder og reaksjoner nedenfor.

https://twitter.com/hendallsweet/status/1573402749814931475

Du kan lese den opprinnelige saken fra 22. august nedenfor.

I et rykende ferskt intervju med Rolling Stone åpner Harry Styles (født i 94) indirekte opp om kjæresten Olivia Wilde (født i 84) – og andre romantiske relasjoner.

Det er vanskelig å si noe vondt om Harry Styles. Én gjenganger fra kritikere er påstander om queerbaiting, altså at han kler seg i regnbueflagg og omfavner skeiv symbolikk uten å selv være åpent homofil. Men Harry har heller aldri sagt at han er hetero, og ønsker ikke å bære noen merkelapp når han får spørsmål om legningen sin fra journalister og fans.

I intervjuer kommenterer Harry Styles påstanden om at han «bare dater kvinner».

Før de kommer inn på temaet forteller Harry at han nå går til psykolog regelmessig.

– Jeg forpliktet meg til å gjøre det ukentlig. Jeg følte at jeg trener hver dag og tar vare på kroppen min, så hvorfor skulle jeg ikke gjøre det [samme] med hodet mitt?, spør han retorisk.

– Så mange av følelsene dine er så fremmed før du begynner å analysere dem ordentlig. Jeg liker virkelig å gå inn i [en følelse] og se den rett i ansiktet. Ikke sånn, «jeg vil ikke føle det sånn her», men mer som «Hva er det som får meg til å føle meg på denne måten?», fortsetter han.

Harry understreker at det er viktig å skille jobb og privatliv, selv om han kan være sårbar på og utenfor scenen.

– Jeg har aldri snakket om livet mitt utenfor jobb offentlig og opplevd at det har vært fordelaktig for meg, forklarer han.

–  Det kommer alltid til å være en versjon av et narrativ, og jeg tror jeg bare bestemte at jeg ikke skulle bruke tid på å prøve å korrigere eller omdirigere det på noen måte, fortsetter Harry.

– Noen ganger sier folk: «Du har bare offentlig vært sammen med kvinner», og jeg tror ikke jeg har vært offentlig med noen.

– Hvis noen tar et bilde av deg med noen, betyr det ikke at du velger å ha et offentlig forhold eller noe, fortsetter han.

28-åringen er ikke særlig aktiv i sosiale medier lenger.

I intervjuet med Rolling Stone kommer det frem at han bruker Instagram til å se på planter og arkitektur, og at han aldri har hatt TikTok-appen på telefonen sin. Twitter kaller han «en shitstorm av mennesker som prøver å være forferdelig mot folk».

Likevel får han med seg hva enkelte skriver om de han elsker i de mørkeste hjørnene av nettet.

– Det får meg åpenbart ikke til å føle meg bra, sier superstjernen.

Harry Styles Olivia Wilde Italy 2021
Ah, tenk å njute en Aperol Spritz med Harry (Twitter/hsdaily)

Harry Styles innrømmer også at det er kleint å møte nye mennesker når han er den han er.

– Kan du tenke deg å gå på en date nummer to med noen og være sånn, okay, det er dette hjørnet av greien, og de kommer til å si dette, og det kommer til å bli helt galskap, og de kommer til å være skikkelig fæl, og det er ikke ekte… Men uansett, hva vil du spise?

Videre sier briten at det er vanskelig å føle at han setter noen i en vanskelig posisjon bare ved å være nær ham.

– Jeg ville bare synge. Jeg ville ikke begynt med dette hvis det skulle såre folk på den måten, innrømmer han.

Til tross for mye hat på nettet har regissør og skuespiller Olivia Wilde fine ting å si om fansen til Harry Styles, som hun beskriver som «dypt elskende mennesker».

– Det jeg ikke forstår om ondskapen du referer til er at den typen giftig negativitet er den rake motsetningen til Harry, og alt han deler. Jeg synes ikke personlig at hatefull energi definerer denne fanbasen i det hele tatt. Majoriteten av dem er sanne forkjempere for godhet, sier Olivia Wilde til Rolling Stone.

Harry Styles, Olivia Wilde, Florence Pugh (Samir Hussein/WireImage, Jemal Countess/Getty, Tim P. Whitby/Getty)
Don’t Worry Darling: Harry Styles, Olivia Wilde og Florence Pugh (Samir Hussein/WireImage, Jemal Countess/Getty, Tim P. Whitby/Getty)

Snart er Harry Styles å se i både Olivia Wildes Don’t Worry Darling og Michael Grandages My Policeman.

I sistnevnte film, satt til 50-tallets England, spiller Harry politimannen Tom. Han må skjule følelsene sine for Patrick (David Dawson), fordi det var straffbart å være i et likekjønnet forhold på den tiden.

– Det er åpenbart veldig uforståelig å nå tenke «Å, du kunne ikke være gay. Det var ulovlig», sier Harry om rollen.

– Jeg tror alle, inkludert meg selv, har hatt sin egen reise med å finne ut av sin egen seksualitet og bli mer komfortabel med den.

For Harry er filmen en historie om kjærlighet og tapt tid.

– Så mye queer sex i film er to gutter som peiser på, og det fjerner på en måte ømheten fra det. Det kommer til å være, tror jeg, noen folk som ser [filmen] som var i live gjennom denne tiden da det var ulovlig å være homofil, og [regissør Michael Grandage] ville vise at det er ømt og kjærlig og følsomt.

Harry Styles, Michael Grandage og Robbie Rogers (Amazon Studios)
Harry Styles, Michael Grandage og Robbie Rogers (Amazon Studios)

Etter My Policeman og Don’t Worry Darling ser ikke Harry Styles for seg å gjøre flere store filmer på en stund.

MCU-nykommeren avkrefter blant annet rykter om en Star Wars-rolle, og sier at det er første gang han hører om akkurat den castingen.

– Jeg tror det kommer en tid igjen hvor jeg søker det. Men når du lager musikk skjer det noe. Det føles virkelig kreativt, det mater ting. En stor del av skuespill er å gjøre ingenting, å vente. Og hvis det er det verste, så er det en ganske god jobb. Men jeg finner ikke den delen av det oppfyllende. Jeg liker det i øyeblikket, men jeg tror ikke jeg kommer til å gjøre det mye.

Les også: Harry Styles blir broren til Thanos i Marvel Cinematic Universe

De siste årene har Harry også blitt mer politisk aktiv. Han innrømmer at han ikke brydde seg like mye under oppveksten.

– Jeg så meg selv i øynene og var sånn «oi, jeg gjør ikke nok… Eller noen ting», sier Harry. Han leste bøker om antirasisme og brukte mer tid på å tenke på diskriminering når det gjelder både kjønn og hudfarge.

– Å late som at du som hvit person ikke får et forsprang er bare ikke sant, sier han til bladet.

Ikke lenger Michael Jackson som er the King of Pop? Rolling Stone gir nå tittelen til Harry Styles (Amanda Fordyce/Rolling Stone)

Politiske avgjørelser som rammer kvinner skremmer ham også.

– Jeg kan ikke engang forestille meg hvor skremmende det er å være kvinne i Amerika for øyeblikket, sier han om abort-kampen.

Men den nye generasjonen, som han ser i publikum hver kveld, gir ham håp.

– Jeg føler meg heldig som kan se en gruppe mennesker, om det så bare er på denne turnéen, som kommer sammen på et vis.

– Jeg tror at den gruppen mennesker er så mye mindre redd for å åpne sår, snakke om det, og legge ned arbeidet, enn det generasjonen før oss var, avslutter han.

Se også: Dårlig stemning på Don’t Worry Darling-settet?

Les mer