Hopp til hovedinnhold

Rykker inn i USA med The Neptunes

– Vel, hvem vil ikke det, men det er mye som skal klaffe for å få det til, det krever mye hard jobbing, sa britiske Alesha Dixon til 730 da vi spurte om hun kom til å forsøke seg på USA.

Etterpå varmet hun opp for Enrique Iglesias i flere amerikanske byer, noe som kan ha gitt mersmak, og nå er popstjernen i Los Angeles og spiller inn et nytt album.

Ifølge The Sun er 30-åringen blant annet i studio med Gary Barlow fra Take That, men også amerikanske Chad Hugo fra Pharrell Williams’ trio The Neptunes, som har skrevet og og produsert hennes kommende singel «Black Cloud».

Alesha, som er en «kontroversiell» dommer for neste britiske Skal vi danse, skal ifølge BBC Radio 1 jobbet med sin venn Pharrell, som puttet henne i videoen til N.E.R.D.-singelen «She Wants To Move»

– Det var en stor opplevelse, og videoen fikk ekstremt mye oppmerksomhet i England, fortalte hun til 730.

(Fortsetter nedenfor.)


– Mange briter trodde ikke på at det var meg, og når jeg ser den så lurer jeg nesten selv, haha. Jeg syns det ble en veldig hot video og Pharrell var flott å jobbe med. Han er et geni, og låten er fortsatt en klubbfavoritt.

Når det kommer til amerikansk lansering, var hun mer positiv da hun tidligere i år snakket med Digital Spy.

– Jeg husker første gangen jeg var i USA med (min forrige gruppe) Mis-teeq, da var det ingen britiske artister der, men da jeg spilte inn mitt album i 2006 var det helt annerledes.

– Jeg kjørte forbi en musikkbutikk og det var store plakater med Corinne Bailey Rae, KT Tunstall og Natasha Bedingfield.

– USA elsker britiske artister. De respekterer britisk musikk mye mer nå.

I år fikk Alesha Dixon sitt gjennombrudd med «The Boy Does Nothing», som fikk 3. plass på VG-lista, og som lå inne i 19 uker.

Det gjenstår å se om The Neptunes kan få amerikansk sving på Europa-stjernen. Albumet Chad laget med Jessica Simpsons lillesøster Ashlee i fjor, ble en flopp, og det er lenge siden en av produksjonstrioens låter har toppet hitlister.

Se også: Alesha på norsk TV

Flashback: Alesha Dixon og Mis-Teeqs «Scandalous» fra 2003, produsert av Stargate, fra albumet Eye Candy:

Les mer