Hopp til hovedinnhold
RYAN I DRIVE

Ryan Goslings regidebut rett på video

Warner Bros. har bestemt seg for å ikke sette opp Lost River på kino i USA. De slipper den på video i april. Se hvordan filmen ble slaktet etter Cannes-premieren nedenfor.

RYAN I DRIVE (SF NORGE/FILMDISTRICT)


Det har blitt terningkast high five for flere av filmene til Ryan Gosling, for eksempel 2011-nyklassikeren Drive og tidvis supre The Place Beyond the Pines.
Da har kjekken dog stått FORAN kameraene. Etter å ha spilt i over 20 filmer, så føler 33-åringen at han nå kan nok til å bli regissør, og denne uken hadde hans regidebut Lost River verdenspremiere under Cannes-festivalen.

Fantasithrilleren handler om en enslig mor i byen Lost River utenfor Detroit, som blir dratt inn i en mørk livsstil via et snodig utested, mens hennes tenåringssønn oppdager en hemmelig vei til en undervannsby. For at familien skal overleve så må moren dykke ned i dypet.

Svada?

Anmelderne er iallefall ikke imponert over ferdighetene til R-Goz som filmskaper.

Den kjente anmelderen hos The Guardian, Peter Bradshaw, twitret at han ikke tror Ryan hadde fått lage en slik type film hvis han ikke hadde vært en stjerne.


I anmeldelsen skriver han at det er noe ved filmen han liker, men at den er
«kolossalt overdreven, formløs, ofte fantastisk og tankeløst støtende og alltid ulidelig selvgod».


Variety kaller Ryans regidebut for «ubeleilig» og disser hunken ved å navndroppe tre dyktige regissører.

– Hadde Terrence Malick og David Lynch klart å unnfange et kjærlighetsbarn som hadde blitt kidnappet, kvelt og gjentatte ganger sparket i trynet av Nicolas Winding Refn, så hadde resultatet blitt noe som Lost River, skriver bransjebladet.

Fortsetter nedenfor.

FRA INNSPILLINGENN AV LOST RIVER (WARNER BROS.)

Ikke alle er like misfornøyde. Film er enig i at Ryan hermer etter den danske Drive-regissøren Nicolas Winding Refn, og skriver at filmen til tider er «kjedelig». Men anmelderen mener regidebutanten lykkes i å lage en «kunstfilm», selv om han «shoots for the stars but lands on the moon».

Lost River, som først het How to Catch a Monster, har
Christina Hendricks (Mad Men) i hovedrollen, sammen med Iain De Caestecker (Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D., Saoirse Ronan (The Grand Budapest Hotel) og Ryans kjæreste Eva Mendes. Premiere i oktober.
 
(Hat fra anmeldere eller ei; vi skal se filmen.)
 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer