Röyksopp ringer julen inn

23. aug 2008 kl. 00:00
SVEIN BERGE OG TORBJØRN BRUNDTLAND GJØR COMEBACK (ASTRALWERKS/EMI)

I 2005 kom Röyksopps nyeste album, The Understanding, og Tromsø-duoen har ikke gjort altfor mye for å stimulere sine tilhengere i etterkant. Noe de i følge VG er helt klar over.

– I forhold til å holde interessen ved like, har vi antagelig gjort alle feil som kan gjøres. Vi tror ikke at vi har noen stor og dødslojal fanbase som sitter og venter på oss, har Röyksopps Svein Berge tidligere sagt til avisen.

Nå forteller EMI-sjef i Norge Bjørn “Bønna” Rogstad at gruppens tredje album etter planen skal komme i salg i oktober, som kan bety en populær julegave for musikkselskapet. På spørsmål om hvorfor det har tatt tre år å komme med en ny skive, svarer han at Røyskopp alltid har vært kompromissløse, og at de definitivt vet hva de driver med.

Trendy bergensere elsket av California.

2001-debutalbumet Melody A.M. solgte 90 000 i Norge, og selv om deres seneste ble kjøpt av halvparten så mange nordmenn, har salget gått fint i utlandet, samtidig som penga fortsatt er riktig; I fjor skal electronica-produsentene ha dratt inn 3 millioner kroner.

Videoen til Röyksopps “What Else Is There?” med trønderjenta Marianne Schroder som stand-in for gjestevokalist Karin Dreijer Andersson fra The Knife: