Hopp til hovedinnhold
Click! Man trenger ikke et stort budsjett for å lage rå kunst. Bare spør Royane (Skjermbilde)

Royane støtter Kanye: – Jeg tror mange signerer til major labels uten å forstå hva det betyr for dem langsiktig

Royane og vennene danser som om COVID-19 bare var et mareritt <3

Så hvis du trenger å drømme deg bort til bedre tider: Sjekk ut musikkvideoen til «Click» nedenfor!

Vi tok en prat med det norsk-marokkanske stjerneskuddet om livet som selvstendig artist – og fordelene og ulempene det innebærer.

Se videoen til «Click» her:

Royane Harkati har skrevet sin nye singel selv, Niclas Odalen alias JuniorParis har produsert. Kevin Norby står bak musikkvideoen.

Hey Royane! Hva kan du fortelle om «Click»?

– «Click» er en poplåt kombinert med en slags urban vri av karibiske og latinske sounds. Da jeg skrev teksten ønsket jeg å snakke om hvordan du kan få til å jobbe hardt samtidig som du har det gøy. Du vet «workin’ from our sofa, while sippin’ mimosa» og sånn. Den sofa-delen var faktisk litt korona-inspirert også, tror mange kan relatere til å jobbe fra sofaen dette året. Men det er viktig da, be busy men ta de pausene der du kan slippe deg løs with yo girls og ikke ta livet så seriøst samtidig. Ser du en nice wall så gjør en hair flip og pose mens en av jentene presser CLIIICK!

Skjønner! Hvordan var videoshooten, og hvem er co-stjernene dine?

– Videoen er filmet litt forskjellig steder, blant annet Porsgrunn hvor produsenten og manageren min bor, men også på BAR Tjuvholmen. Det fest-scenarioet som vi spilte inn var uten tvil den morsomste scenen! Herregud, det var helt vilt! Alt du ser av dans og engasjement er 100 % genuint fordi folk rett og slett koste seg på ekte. Da vi hadde pauser i innspillingen klarte ikke folk å roe ned så vi bare fortsatte å danse videre.

– Det var mange mennesker med i shooten vår. Musikkprodusenten min Junior Paris gjestet videoen seff. Oslos beste DJ-er Ida Helene aka Astroblonde og Yannick aka DJ SoulShock var der! Det var veldig mange mennesker med, blant annet Helene Ekra, Avista Farag, Iromie Torgersen, Natalie Beckford, Naomi Drage, Pedro Antonio og Tina Marie Wangberg.

Behind the scenes med Royane (privat)

Du gjør alt selv, men likevel ser videoene dine ofte dyrere ut enn de fra major label-artister. Koster det sykt mye, eller finner du kreative løsninger?

– Serr? Ouh! Kreative løsninger kombinert med good vibes, og talent da selvfølgelig. Men nei, har nesten ikke brukt noen penger. Jeg er veldig heldig som har mange kreative venner rundt meg som vil være med på prosjektene mine. Likevel må den aller største shoutouten gå til teamet mitt som er helt rå fra en annen verden. Videografen min Kevin Norby som står bak filming og redigering av hele videoen. Han er helt genial. Niclas Odalen aka Junior Paris er mest sannsynlig den beste produsenten Norge noen gang har sett og Simen Handeland sørger for at kvaliteten på miksingen kan konkurrere med de største. Nå skryter jeg veldig, men det fortjener vi.

Apropos indie vs. major, vi hører at du støtter Kanye West sin kamp for bedre vilkår hos de store plateselskapene

– Ja, jeg gjør det. Jeg mener at for det første at major labels ikke trengs i like stor grad lenger i den tiden vi lever i nå. Og så mener jeg at artister burde ha større makt over kunstverket sitt enn det de får når de signerer med et major label. En artist skal ha rettigheter ovenfor sitt eget verk og frihet til å kunne uttrykke seg selv slik de måtte ønske uten å bli kontrollert for mye. Jeg tror mange signerer til major labels uten å forstå hva det egentlig vil bety for deres karriere langsiktig.

Hvilke fordeler og ulemper er det ved å gi ut musikken selv, eller via et lite selskap?

– Fordelen er FRIHET! Du kan lage det du vil. Slippe det ut når du vil. Du eier det du lager. Du får alle pengene selv. Du er ikke låst fast i noe som helst.

– Ulempene med å være selvstendig artist er at det tar mer tid fordi man ikke har de kontaktene og pengene et major label har, men så lenge talentet og drivkraften er der så kommer det til slutt.

Du har en internasjonal sound. Har du noen fans i utlandet?

– Takk! Jeg tar det som et kompliment 😄 Jeg har fått masse respons fra utlandet, litt fra overalt egentlig. Men kanskje spesielt fra Marokko og Los Angeles!

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Thank u for the lesson, losing you was a blessin👧🏽

Et innlegg delt av 𝗥 𝗢 𝗬 𝗔 𝗡 𝗘 🏹 (@royane)

Hva er det beste og verste ved å være artist?

– Det beste med å være artist for meg er at jeg får være meg selv og uttrykt meg både gjennom musikken, men også det visuelle. Altså, jeg føler faktisk at jeg får jobbe med det akkurat det jeg er født til å gjøre. Det verste må kanskje være at bransjen kan være vanskelig og tøff, men også måten mennesker kan se på deg eller dømme deg fordi du velger en litt annerledes vei. Som kvinne og tobarnsmor merker jeg det spesielt mye. Jeg er ikke sikker på om en mann eller far ville fått like mye skepsis. Men det er aller mest gøy!!

Hvem lager du musikk for?

– Jeg lager musikk for alle! Jeg ønsker at folk i alle aldre, farger, former, seksualitet og whatever skal kose seg med musikken min og jeg vil at alle skal føle at musikken min er laget for dem!

Se også: Vi ringte Madison Beer og snakket om <3 Norge <3

Les mer