Hopp til hovedinnhold
(Netflix)

Mathias Storhøi til 730.no: – Naturlig å velge samme yrke som familien

Endelig er det premiere på Royalteen: Arvingen.

Ventetiden er over, og i natt slapp Netflix det nye tenåringsdramaet Royalteen: Arvingen, globalt på strømmetjenesten.

I den anledning har vi tatt en prat med filmens hovedroller Ines Høysæter Asserson (født i 01) og Mathias Storhøi (født i 01).

Ines og Mathias spiller Lena og Kalle i filmen.

Vi ble først kjent med henne som Thea i NRK-serien Jenter.

I 2019 ble Ines nominert til årets beste kvinnelige skuespiller på Amandaprisen for rollen som Vilde i Harajuku.

Ines Høysæter Asserson i Harajuku (Nordisk Film)

Prins Karl Johan alias Kalle spilles av Mathias Storhøi, sønnen til skuespiller Dennis Storhøi (Nobel, Hjem til jul, Kampen om tungtvannet).

Har du alltid visst at det var skuespill du også ville drive med?

– Jeg tror jo det er en veldig naturlig vei inn i et yrke hvis noen i familien jobber med det samme. Det å få være med på teater og bak scenen, og møte veldig mange skuespillere gjør jo at man kan begynne å interessere seg for faget selv, forteller Mathias.

Hva med deg Ines du startet jo ganske tidlig i gamet med Jenter?

– Jeg hadde lyst til å bli veldig mye forskjellig. Jeg ville bli prinsesse, isprinsesse sånn helt spesifikt. Også ville jeg bli rettsantropolog. Til slutt skjønte jeg vel at alle disse tingene kom fra det å ville være skuespiller.

– Det er jo det som er så fint med skuespilleryrke, at du har lov til å prøve deg på ting du ikke er.

Lena og Kronpris Karl Johan Kalle i norske Royalteen fra Netflix
Ines og Mathias som Lena og Kalle i Royalteen: Arvingen (Netflix)

Det blir dog ingen prinsesserolle på Ines i Royalteen: Arvingen.

Enn så lenge er det Mathias om holder på den kongelige tittelen i filmen som er basert på bokserien Halve Kongeriket av forfatterene Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug.

Royalteen: Arvingen er dog mer enn en kongelige kjærlighetshistorie. Filmen tar opp flere hverdagslige temaer som å leve med dine feil, overvinne dine frykter og overleve spredte rykter.

Har dere selv opplevd å få rykter spredt om dere noen gang?

– Jeg har en morsom historie som skjedde for mange år siden da jeg var med i Jenter. Jeg fikk jo litt oppmerksomhet fra det. En gang kom det noen bort til meg på Tusenfryd og sa at jeg hadde vist noen bort fordi de hadde knuffet til bestemoren min eller noe sånt. Det var helt oppspinn over det, forteller Ines.

– Det er det eneste jeg har opplevd sånn sett, men det er jo ganske sånn fjernt nå og det var veldig ufarlig så jeg lot det gå.

Mathias og Ina Dajanna Ervik som spiller Tess i filmen (Instagram/inaervik)

Hva med deg Mathias?

– Alle opplever vel litt ryktespredning i en eller annen form i livet, men nei, jeg har aldri hørt noen syke historier om meg selv.

Hva tenker dere om at ryktespredning er så tilgjengelig for unge i dag? Enten om de sprer rykter selv eller blir ofre for det?

Det er jo en mye større risk for at rykter spres og noe kan skje nå med sosiale medier. Det føles kanskje mye større i øyeblikket siden man er ung, men det er jo veldig kjipt at folk opplever det, mener Mathias.

– Jeg tror man må ha en annen innstilling til det enn før, siden alt kan reise så raskt. Jeg tror det krever at vi alle er mer kildekritiske, og bare fordi du hører en si noe en annen har sagt eller gjort, så trenger ikke det være hele historien, legger Ines til.

Kalle blir jo fremstilt som en slags «fuckboy» av media og sladre-kontoer i filmen. Dere er jo begge kjente fjes. Har dere opplevd at folk har et helt feilaktig inntrykk av dere før de blir kjent med dere?

– Jeg tror det er veldig vanlig i dagens samfunn at man har en forestilling om hvordan noen er før man blir kjent med dem. Men, jeg tror det er viktigere å lære seg å kjenne noen før man kategoriserer dem, sier Mathias.

Mathias Storhøi og Elli Rhiannon Müller Osborne er spiller kongelig tvillingsøsken i filmen (Netflix)

Royale tenåringsdrama har mildt sagt vært i vinden på Netflix siden suksess-serien Young Royals.

Til tross for at strømmetjenesten har gjort andre skandinaver til store stjerner verden over, er ikke økt stjernestatus noe skuespillerne fra Royalteen: Arvingen bekymrer seg over.

Se også: Første titt på Young Royals sesong 2

Et vesentlig tema i filmen er å bruke kjente mennesker for såkalt clout. Har dere noen gang opplevd det eller er bekymret for at kan skje nå?

– Det som er interessant med det er jo at det er et tema som kan eksistere helt uten en sånn kjendisfaktor. Spesielt i samfunnet nå med sosiale medier og sånt, så kan man jo begynne å lure på hva som er en slags front og hva er det som er kjernen i mennesker, sier Ines.

– Jeg tror det kan være vanlig å spørre seg selv hvem som er dine ekte venner og hvem som «for the long run». For meg selv nå i starten av 20-årene har jeg merket at det ikke er alle som skal være her for alltid og det er viktig for meg at de vennskapene jeg har er genuine.

Karakteren til Ines sliter med å finne ut hvem som er genuine i filmen (Netflix)

Er det litt rart å tenke på at folk over hele verden kan se dere?

– Jeg vil jo heller at mange har mulighet til å se den enn at ingen ser den. Det er også bare fint med mange forskjellige meninger fra rundt om, mener Mathias.

– Jeg synes det er veldig kult at Netflix satser sånn på innhold fra mange forskjellige land og kulturer. Da kan man snakke om temaer som er universale, men som tar form så utrolig ulikt forskjellige steder i verden. Jeg synes jo selv det er interessant og man får jo litt nye perspektiver på ting, fortsettter Ines.

Har dere noen personlige Netflix-favoritter eller anbefalinger?

– Jeg liker veldig godt den kategorien med kritikerroste filmer, også elsker jeg dokumentarene de lager. Spesielt den Don’t Fuck With Cats, også den nye The Most Hated Man on the Internet eller noe sånn, jeg så de i ett sett. Så utrolig spennende, forteller Ines.

Netflix royalteen kongelig drama
Gjengen fra Royalteens: Arvingen <3 (Netflix)

– Da får vel jeg gi et litt mer basic svar da.

Bridgerton for eksempel, synes jeg var veldig, veldig gøy å se på. Stranger Things, selvfølgelig. Og The Witcher er veldig bra. Det er generelt veldig mye bra på Netflix, mener Mathias.

Se også: Vi har samlet de beste titlene fra alle strømmetjenestene

Hva håper dere at seerne tar med seg fra filmen deres film, da?

– Det er jo en veldig relaterbar film om kjærlighet og det og være ung. Man har jo veldig mange tanker når man er yngre, så forhåpentligvis kan folk ta med seg at noen ganger virker ting mye større enn det det egentlig i er. Noen ganger lager man problemer i sitt eget hodet, forklarer Mathias.

– Jeg håper også at folk tar med seg at det alltid ligger mye under overflaten. Selv om ting kan virke attraktiv utenfra, så har alle sitt og sin kamp å kjempe, legger Ines til.

Royalteen: Arvingen kan er tilgjengelig på Netflix nå!

Se traileren:

Se også: Ventetiden på årets største spin-off er snart over

Les mer