Hopp til hovedinnhold
Rohat kamelen Bergen City YLTV videopremiere
Rohat har blant andre med seg Kamelen i Bergen City (nisju/YLTV)

Rohat samler rap-Norge i Bergen City – se video med Kamelen, Oscar Blesson, Martin Hazy, KingSkurkOne og mange flere!

Norsk stjernelag stiller for Rohat. Se premieren på «Bergen City» her!

I fjor sommer ble festivalen Ruller Hardt arrangert på USF Verftet i Bergen med navn som Dårlig Vane, Musti, S1sco, Undergrunn, T-Section og Rohat på plakaten.

Sistnevnte var i byen under skyen for første gang, og da produsentene i Spaceplug inviterte til studio-session passet han på å sette sammen en god gammeldags cypher med mange av rapperne (og en suveren sanger) som befant seg på huset.

Resultatet er singelen «Bergen City».

Her samler Haugenstua-rapperen stjernelaget Angelo Reira, Kars, Belizio, Martin Hazy, Kamelen, Arshad Maimouni, Oscar Blesson, Amadou og KingSkurkOne.

YLTV og nisju film var på festivalen og laget musikkvidoen du kan se nedenfor.

«Bergen City» er første smakebit fra Rohat sin kommende EP med produsent Spaceplug.

Bli med Rohat & co til Bergen City her:


Vi tok en prat med hovedpersonen selv – se hva Rohat har på hjertet nedenfor!

Ouff, for en samling av artister du har fått med på «Bergen City»! Det kan ikke ha vært lett å samle alle i studio og foran kamera?

– Jeg skal være ærlig og si det var ganske utfordrende!

– Dette var første gangen jeg møtte mange av gutta. Så det at en helt random person kom og tvang alle til å legge et vers, og deretter tvang alle resten av helgen til å filme video…

– Jeg hadde mange baller i lufta denne turen opp til Bergen, men den viktigste for meg var å få ferdig denne sangen og videoen før jeg dro til Oslo igjen. For hvis ikke så ville det vært mye vanskeligere for meg å gjennomføre. Alle koser seg når det er show og ikke alle tenker på jobb.

Har du et favorittvers, i tillegg til din egen del? 

– Alle vers gjør hverandre hel ville jeg sagt i utgangspunktet, men hvis jeg skulle valgt en så har jeg vært fan av verset til Kars. Syns han ga sangen et lite løft, men ingen vers hadde vært det samme uten hverandre.

Rohat har flyttet fra Oslo til Bergen (Francisco Munoz)

Ordet på gatene er at du nå bor i Bergen City selv. Hvordan skjedde det?

– Det er helt sant. Etter [festivalen] Ruller Hardt, så var det ikke siste turen til Bergen for meg.

– Jeg ble kjent med en dame som bor over Puddefjorden, og den samme damen har jeg vært sammen med siden. Oslo var stressende for meg, etter 23 år i samme rom, samme blokk, så var det nødvendig med en endring.

– Jeg sørget for å få meg en jobb i Bergen, og bli bedre kjent med miljøet før jeg flyttet selvfølgelig. Og siden da har jeg visst at Bergen var riktig by.

– Jeg savner selvfølgelig nabolaget og visse folk i Tigerstaden, men det var viktig for meg å flytte ut litt. Det var viktig for meg å bosette meg i Bergen så jeg kan utvikle meg til å bli en bedre versjon av meg selv… Det er mye jeg kunne fortalt om hvorfor og hvordan, men mye vil bli sagt gjennom reisen.

Spennende! Som innflytter i Bergen, hva er tre ting folk som besøker Blodbyen for første gang MÅ gjøre?

– Hmm… Bli kjent med kulturen og bli kjent med folket. Nyt naturen og gå opp en av de syv fjell før solnedgang. Spise lunsj på Landmark og dra på Victorias Cafe & Pub en av kveldene. 

Gode tips! Du har også en EP på vei med Spaceplug. Hva kan vi forvente oss? 

– Denne EP-en 5057 var først og fremst en uforventa release. Jeg hadde en anelse av vi kom til å lage mange flere sanger, men lite visste jeg at jeg skulle ha tid til å slippe et prosjekt før sommeren 2022.

– Det er en liten samling av alle skissene som ble laget denne tiden. Det handler litt om oppholdet mitt i Bergen og det båndet jeg har hatt med Spaceplug siden jeg ble kjent med dem.

– Med andre ord så er dette bare starten på et nytt kapittel. 

Rohat (Francisco Munoz)

Apropos effektivt, du slapp nesten 20 låter i 2021. Hva er planen for 2022?

– Det kommer fire sanger nå, atten sanger til i oktober og et par til før året avslutter.

– Sammen med disse sangene har vi masse nye features fra mange forskjellige land, blant annet Sverige, Danmark, Frankrike, Tyrkia og Serbia.

– Det blir bare større og større. Føler dette er starten på en ny era innenfor norsk musikk. Gleder meg til dere skal få høre.

Det gjør vi også!

Tent throwback med Rohat og to norske stjerneskudd:

Kan du relatere?

Rohat slapp denne like før nyåret (YLTV)

Se også: Rámon knuser norsk rekord og blir historisk. Vi tok en prat med ham!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer