Røffere og lystigere fra Sandra

19. okt 2008 kl. 00:00
SANDRA PÅ HOVEFESTIVALEN (GISLE G. STOKLAND)

Etter å ha vært i et non-stop flombelyst rampelys siden hun var kun 16 år gammel, har Sandra Lyng Haugen tatt seg en pause. Men hun jobber fortsatt med musikk. Samtidig som hun tar opp fag på Bjørknes skole i Oslo (for å freshe opp karakterer som Idol-tiden reduserte), spiller hun inn oppfølgeren til sin Stargate-produserte Døgnvill fra 2005.

21-åringen sier til TV2s God Kveld Norge at debutalbumet hadde mange triste sanger, men at det nye blir mer lystig. 

– Nå har jeg lyst til å lage sanger som får folk i godt humør, som kan få jenter til å få bedre selvtillit og være stolte av den de er. (…) Det blir røffere. Musikk man får lyst til å danse av. Danse og føle seg glad og kul, ler Sandra.

Den tidligere Idol-deltakeren forteller at det var slitsomt og mye press å være i medias fokus hele tiden, og at det føltes falsk å hele tiden late som man var i godt humør. – Som jeg har sagt før så har jeg opplevd mye kjipt, men det har jeg kommet ut av, og jeg er over det nå, sier sangeren. – Jeg kjenner at jeg rett og slett er lykkeligere når jeg står opp om morgenen.

Albumet skal ut til neste år, men allerede fra 25. oktober kan man høre henne som hovedrolleinnehaver i Disney-filmen Tingeling. Noe hun syns er stor stas, ifølge TV2.

– Det er en ære. Tingeling har aldri snakket før, og så er det jeg som får gi henne en stemme! Nå kaller vennene mine meg for Tingelyng.

Sandra Lyng Haugen lå på førsteplassen av VG-lista i fem uker i 2005 med “Sommerflørt”, sammen med rapperen Philip. Oppfølgeren, “I Morgen”, med gjestene Kleen Cut og Whimsical, gikk til #2, mens albumet Døgnvill debuterte i topp 10 og lå på VG-lista i 9 uker.

“SOMMERFLØRT” (UNIVERSAL)