Hopp til hovedinnhold
(FX)

Rocky i tv-format?

Det var duket for boksedrama i forrige uke da amerikanske FX hadde premiere på den nye serien Lights Out. Kanalen er kjent for sine originale produksjoner og har tidligere stått bak episke dramaer som The Shield, Nip/Tuck, Sons of Anarchy og sjukt undervurderte Damages, hvilket gjør at forventningene til Lights Out er langt over middels.

Serien handler om Patrick «Lights» Leary (Holt McCallany, kjent fra blant annet filmen The Losers), en pensjonert tungvektsbokser som under uheldige omstendigheter gav seg på toppen av sin karriere. Første episode gir oss et innblikk i hans siste kamp, samt hans nye liv i en fasjonabel forstad fem år senere. Han er fremdeles i besittelse av en viss kjendisfaktor, men den er mer og mer avtagende, og i kjølvannet av dette dukker det opp økonomiske problemer som må hanskes med. (<— See what I did there?)

Fortsetter under traileren.


Uten å gi bort for mye så er dette utgangspunktet, og det ligger til rette for at historien kan utvikles i flere interessante retninger. Ettersom temaet i serien tross alt er en pensjonert bokser, er vel et comeback uunngåelig. Men det er også sannsynlig at Lights kan bevege seg mot en kriminell underverden, hvilket i mine øyne definitivt hadde gjort serien severdig. Hvem har vel ikke lyst til å se en proffbokser starte kriminell karriere, GTA-style?

Piloten er regissert av Clark Johnson, som tidligere har vært involvert i både The Wire og The Shield, hvilket jeg tipper er nok til at flere blir interessert i å ta en titt. Foruten om McCallany i hovedrollen, får vi blant annet se Pablo Schreiber (Nick Sobotka i The Wire) og Stacy Keach (Warden Henry Pope i Prison Break) i rollene som Lights’ bror og far.

Til tross for gode kritikker og en vellykket første episode, kjennes det litt for tidlig ut å si noe konkret om serien, annet enn at det finnes stort potensiale. Er du derimot fan av boksefilmer generelt, er sannsynligheten stor for at det endelig har kommet en serie for deg.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer