Hopp til hovedinnhold
ANDERS DANIELSEN LIE FRA OSLO 31. AUGUST OG JOACHIM TRIER (HJALMAR EKDAL/MOTLYS/NORDISK FILMDISTRIBUSJON)

Robert Redford <3 norske Joachim Trier

ANDERS DANIELSEN LIE FRA OSLO 31. AUGUST OG JOACHIM TRIER (HJALMAR EKDAL/MOTLYS/NORDISK FILMDISTRIBUSJON)

Oslo 31. august er plukket ut som en av Sundance-arrangørenes 10 favorittfilmer, og skal vises i seksjonen Spotlight under festivalen som går av stablen i Utah mellom 19 og 29. januar.

– Spotlight er en hyllest til filmer vi elsker, skriver arrangørene om sin nye programdel, der altså produksjonen med bergtagende Anders Danielsen Lie i hovedrollen har entret nåløyet.

Se også: Joachims lillebror er en av norges råeste musikkvideoregissører: Emil Trier

 

Joachim Triers hovedstadsportrett er den eneste nordiske filmen som skal vises i denne kremseksjonen. Majorstua/Frøen-gutten er – ikke overraskende – også den eneste norske regissøren som dermed har to Sundance-festivalpass i lomma. For fem år siden gjestet han Robert Redfords svære filmtreff med debutfilmen Reprise, noe som blant annet førte til bra USA-distribusjon, masse high fives fra bransjefolket, samt at bladet Variety utpekte ham til en av ti regissører å følge med på.

– Sundance er en av de aller viktigste festivalene i verden, og det er en stor ære for oss at Oslo, 31. august kommer dit etter å ha blitt vist i både Cannes og Toronto, sier Motlys-produsent Hans-Jørgen Osnes i en pressemelding.

Begge Triers filmer er skrevet av regissøren selv i samarbeid med kompis og manusforfatter Eskil Vogt.


Se også:
Fun facts om Anders fra Oslo 31. august

Nyeste saker fra 730.no

Les mer