Hopp til hovedinnhold
Vanessa Morgan får Riverdale til å forandre seg (Instagram/vanessamorgan)
Vanessa Morgan får Riverdale til å forandre seg (Instagram/vanessamorgan)

Vanessa Morgan får beklagelse fra produsenten av Riverdale

Vanessa Morgan slår ned på Hollywoods forskjellsbehandling.

#hearvanessamorgan

Den kanadiske skuespilleren fra Riverdale, hvor hun spiller den «bifile tøffingen» Toni Topaz, sier hva hun mener via sine sosiale medier.

– [Jeg er] lei av måten svarte folk blir portrettert i media. Lei av at vi blir portrettert som skurker, farlige, sinte, skumle personer. Lei av at vi også blir brukt som éndimensjonale sidekick-karakterer til våre hvite hovedrolleinnehavere, skriver Vanessa, som har skotsk mor og tanzaniansk far.

– Det er synd at jeg er seriens eneste svarte hovedrolleinnehaver, men også den som får minst betalt. Jeg kunne ha fortsatt i dagevis…

Vanessa Morgan som Toni Topaz i Riverdale (The CW)

Vanessa Morgan som Toni Topaz i Riverdale (The CW)

Ashleigh Murray alias karakteren Josie McCoy fra bandet Josie and the Pussycats, har gått fra Riverdale til spinoff-serien Katy Keene. Når en Twitter-bruker disser Ashleigh og kaller henne en diva som ikke vil gjøre scener med andre kvinner, klapper Vanessa tilbake.

– Du vet faen meg ikke hva du snakker om og du snakker ikke om min venn på den måten, twitrer skuespilleren.

– En annen ting jeg hater er når svarte kvinne blir kalt divaer for å stå opp for deg selv. Kanskje serien burde skrive [hennes karakter] som de hvite karakterene. Du valgte feil dag, kom deg bort fra siden min, skriver Vanessa.

– Tusen takk!! <3 <3, skriver Ashleigh i Twitter-tråden.

Vanessa Morgan blir hørt av Riverdale-skaperne (The A List/Nasty Gal)

Vanessa minner om at hennes kolleger foran kameraene ikke styrer seriens manus.

– Rollen min i Riverdale har ikke noe å gjøre med mine skuespillervenner. De skriver ikke serien, så ingen grunn til å angripe dem. De bestemmer ikke, og jeg vet at de støtter meg, skriver 28-åringen.

Lili Reinhart, som spiller Betty Cooper i The CW-serien, bekrefter dette.

– Vi elsker deg, V. Og støtter deg 10000 %, twitrer Lili.

Protestene mot Riverdale-skaperne begynte raskt å herje på nettet under emneknaggen #hearvanessamorgan.

Nå beklager Roberto Aguirre-Sacasa, produsenten av Riverdale (og Katy Keene, Glee og Chilling Adventures of Sabrina).

– Vi hører Vanessa. Vi elsker Vanessa. Hun har rett. Vi beklager og vi skal gi dere det samme løftet som vi har gitt til henne, skriver produsenten.

– Vi skal forbedre oss og hedre karakteren hun spiller. Det samme gjelder alle våre fargede skuespillere og karakterer. Forandring skjer og vil fortsette å skje. Riverdale vil bli større, ikke mindre. Riverdale vil bli en del av bevegelsen, ikke på utsiden av den. Alle Riverdale-manusforfatterne vil donere til Black Lives Matter, men vi vet hvor arbeidet vårt må skje. På skriverommet, konkluderer Roberto.

Riverdale startet i 2017. Sesong 5 får premiere i januar. Utenfor USA vises The CW-serien hos Netflix.

I fjor skrev 730.no at influencer Sophie Elise Isachsen fra Harstad har fått en rolle i Riverdale som den norske, internasjonale studenten og singer-songwriter-en Liv Kristin Gundersen. Men dette var aprilsnarr </3

Se også:

Kanye West stiller for Black Lives Matter og protesterer mot drapet på George Floyd

Les mer