Hopp til hovedinnhold
Ashleigh Murray, Lucy Hale, Julia Chan og Jonny Beauchamp på The CW-event i New York City 16. mai 2019 (Dia Dipasupil/Getty)

Riverdale-spin-off: Første titt på serien Katy Keene

Fra småbyen Riverdale til storbyen New York.

Fans av Riverdale venter neppe bare på sesong 4. De får også sesong 1 av Katy Keene, basert på Archie Comics-karakteren med samme navn.

The CW har ennå ikke annonsert premieredatoen på den nye serien, men første teaser er klar. Den varer bare i noen få sekunder, men hinter om at Katy Keene blir lystigere og mindre mystisk enn Riverdale.

Det er dog i det samme universet, blant annet med Ashleigh Murray, som har spilt sangeren Josie McCoy siden Riverdale startet i 2017.

Serien følger fire karakterer som sammen forsøker å lykkes i New York innen henholdsvis mote, musikk og skuespill.

Motedesigner Katy Keene spilles av Lucy Hale (The CW)

Lucy Hale (Aria Montgomery i Pretty Little Liars) har hovedrollen som Katy, som vil bli designer. Hun syr klær til blant andre Jorge, spilt av Jonny Beauchamp (Penny Dreadful).

Jorge jobber i kiosken til familien mens han sliter med karrieren som Broadway-skuespilleren. Det han egentlig vil er å bli dragstjerne under aliaset Ginger Lopez.

Karakteren Katy Keene debuterte som tegneseriefigur i 1945. Her er et blad fra juni 1988 (Archie Comics)

Julia Chan (Saving Hope) er Pepper Smith; en mystisk it-girl som drømmer om å bli motemogul.

Singer-songwriter Josie gjorde sin exit fra Riverdale i forrige måned ved å gjøre det slutt med Archie og dra på turné med sin musikerfar.

I New York er Josie i ferd med å få sin store sjanse da den unge direktøren Alexander Cabot, spilt av britiske Lucien Laviscount (Waterloo Road, Coronation Street), vurderer å signere henne til familieselskapet.

Men nestsjefen, tvillingsøsteren Alexandra Cabot, er skeptisk. Rollen har gått til skuespiller (og influencer) Camille Hyde (Pink Ranger i Nickelodeons Power Rangers Dino Charge).

Ashleigh Murray tar sin karakter Josie McCoy fra Riverdale til New York via Katy Keene (The CW)

I Riverdale er Josie 16-17 år, men Katy Keene forgår trolig noen år senere. Festlig fakta: Ashleigh er nesten dobbelt så gammel som sin karakter; 31 år irl.

Se den første korte teaseren nedenfor.

Ettersom Riverdale vises hos Netflix i Norge, er det forventet at det samme vil gjelde for Katy Keene. Mer informasjon og trailer kommer snart.

Snedig aprilsnarr: Sophie Elise til Riverdale

Se også: Nye Pretty Little Liars byr på tonnevis av drama og svett mystikk

Les mer