Hopp til hovedinnhold
RITA & CHIOMA <3 (HÅVARD JØRSTAD/730)

Rita Ora: – Norge, jeg elsker dere!

RITA & CHIOMA <3 (HÅVARD JØRSTAD/730)

Vi tok en prat med verdens søteste superstjerne, aka kosovoalbanske/britiske Rita Ora. 23-åringen fortalte oss blant annet om tipsene hun fikk fra Jay Z, hennes kommende andreplate og kjærligheten. ♥ 


Hvordan har arbeidet gått med ditt andre album? 

– Det har vært en reise! Da jeg begynte å jobbe med dette albumet hadde jeg null forventninger, jeg ville jeg bare gjøre folk og meg selv lykkelige, og lage lykkelige sanger. Så forelsket jeg meg i en fyr (ekskjæresten, super-DJ Calvin Harris) og sangene begynte å handle mer om kjærlighet, som jeg kalte honeymoon-perioden. Hvor en gutt ikke kan gjøre noe feil, jeg var veldig besatt av den kjærligheten. Dessverre funket det ikke, og sangene begynte å handle mer om å være forvirret, og å være forvirret av kjærlighet. Hehe. Så albumet gikk fra lykkelig, til kjærlighetssorg, via forvirret av kjærlighet, til at jeg ikke skal miste troen på det og at alt kommer til å gå bra. Så man hører disse historiene igjennom hele albumet, men det er fortsatt positivt. 

– Alle som er involvert i dette albumet er nøye valgt, jeg vil at plata skal føles så eksklusivt som mulig. En sjanse til å vise folk hvem jeg er som artist. Jeg har folk som DJ Mustard og Diplo med på dette albumet.

Jeg har hørt at Prince også er med på albumet ditt, hvordan skjedde det samarbeidet?

– Ja, det er sant! Han har hjulpet meg mye på dette albumet. Alt startet for et år siden, da jeg fikk en telefon fra manageren hans, hvor han sa at Prince hadde veldig lyst til å møte meg. Jeg sa med én gang «Let’s Go!» Så vi dro til studio og jeg møtte ham. Jeg forelsket meg i ham helt på nytt igjen, og jeg forelsket meg i hans lidenskap, hans fantastiske tekster, smilet og hvordan han ser ut. Hans engasjement for å få musikk ut til den yngre generasjonen. Han bryr seg virkelig om at den riktige type musikk skal videre føres til neste generasjon. Vi fant tonen! 

Fortsetter under

Kult! Gratulerer med din fjerde nummer 1 med «I Will Never Let You Down» på de britiske hitlistene. Hva gjorde du da sangen ble nummer 1? Jeg digger sangen forresten.  

– Tusen takk! Jeg ringte Calvin og sa «Well Done, vi drepte det!» Jeg spiste middag med familien min og feiret en hel natt. Så tenkte jeg, «Hva er det neste? Jeg må tilbake i studio og fortsette å jobbe». Det var en fantastisk følelse, og jeg tar det virkelig ikke for gitt. Det er min fjerde britiske nummer 1, og det er fantastisk.

Hvordan utfordrer du deg når det kommer til å lage musikk? 

– Jeg prøver ikke å legge press på meg selv, fordi da begynner jeg å frike ut. Jeg prøver å gå inn med ro i sjelen, og ta det med rolig. Jeg liker å lage musikk når jeg føler meg fri, fri som en fugl. 

Har du lært mye av Jay Z?
 
– Tålmodighet, å ta egne valg, og å ha en grunn til alle tingene jeg gjør i karrieren min. Hvorfor jeg tar dette valget, hva slags artist jeg har lyst til å være. Hva slags image jeg vil ha, hvilke signaler jeg har lyst til å sende ut til verden. Alle disse spørsmålene har han bedt meg stille meg selv, og det pleide jeg ikke å gjøre før. 
 

Fortsetter under
 


(HÅVARD JØRSTAD)

Gratulerer med rollen som Mia Grey i filmatiseringen av Fifty Shades of Grey! Hva var det med manuset og den rollen som gjorde at du måtte være Mia?

– Først av alt er jeg veldig stor fan av bøkene, de er større enn melk. LOL. Boken har gjort et utrolig stort inntrykk over hele verden, fordi den er fantastisk. Og jeg vil være med på å gjøre et inntrykk på folk selv. 
 
Du har en helt utrolig kropp! Hva er hemmeligheten? 

– Tusen takk! Jeg trener to ganger i uken, og når jeg står opp tar jeg et par sit-ups. Jeg elsker også å danse, så jeg danser mye. Det er viktig å holde seg fit med tanke på at man løper på scenen. Det er viktig å leve sunt. 
 
Har du noen hemmeligheter når det kommer til beauty?
 
– Mye fuktighet! Jeg flyr ganske mye, og da er fuktighet utrolig viktig! Alle jenter burde ha et bra serum som gir fin fuktighet til huden. 

Noen siste ord til dine norske fans? 
– Norge! Jeg ser dere snart på min egen turné. Jeg elsker dere, og takk for at dere er de kuleste menneskene på planeten!

Se også: – Jeg hørte du skrev kjærlighetsbrev til meg? <— Forrige gang 730 snakket med Rita 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer