Hopp til hovedinnhold
CHRIS OG RITA LA UT DETTE BILDET FRA SHOOTEN I HELGEN (INSTAGRAM)

Rita Ora lei dobbeltmoral, teamer opp med Chris Brown for kvinnekamp

CHRIS OG RITA LA UT DETTE BILDET FRA SHOOTEN I HELGEN (INSTAGRAM)
 

Oppdatert tirsdag 4. august: Hør første smakesnutt fra låten: Det er tre år siden Rita Ora slapp sitt debutalbum Ora, og nå er hun snart klar med oppfølgeren. Denne gangen skal London-jenta gjøre et større forsøk på å slå gjennom i USA, så hun teamer opp med Chris Brown på sin neste singel «Body On Me».

Musikkvideoen ble skutt i helgen av 27 år gamle Colin Tilley, som allerede har regissert 22 – tjueto – videoer med Breezy. (Colin er VMA-nominert til årets video for sin ambisiøse snutt til Kendricks nyeste singel «Alright» feat. Pharrell.)

Ritas musikk skal nå handle om «pussy power» og dobbeltmoralen mellom kjønnene, sier hun i Hot 97-intervjuet nedenfor.

Blondinen har har fått erfare hvordan det er å bli svertet på nettet, med stygge rykter. (Hatere legger ofte «wh» foran hennes etternavn.) Nylig ble hun grovt trakassert av
A$AP Rocky
etter at de angivelig hadde sex. På sin nye plate setter Rita ned foten, fordi hun er lei av at gutter kan gjøre «mer» enn jenter uten å bli satt i dårlig(ere) lys.

– Vi blir dømt for ting vi gjør, mens menn ikke blir det, sier sangeren.

24-åringen, som i fjor var sammen med Calvin Harris og deretter rapperen/sangeren Ricky Hil (sønnen til Tommy Hilfiger), mener dog at situasjonen har blitt bedre. Hun synes er det fint å se sine kvinnelige kolleger alliere seg i større grad enn før.

– Jeg vet at dette er en del av samfunnet, men jeg mener vi fortsatt kan stå sammen som kvinner. Og jeg føler at kvinner aldri har stått hverandre nærmere enn nå, særlig popstjerner. Vi er inne i en spennende periode i denne bransjen, mener Rita.

(Dette var dagen før Taylor begynte å krangle med Nicki.) 

En annen rød tråd ved albumet er «det karakteristiske ved å være europeisk», konkluderer sangeren, som kjapt blir kalt «en hvit Rihanna».

Fortsetter nedenfor.

 
GIRL POWER…. (ROC NATION/COLUMBIA/SONY)
Rihannas eks Chris Brown er ikke den eneste som skal bidra i Ritas musikalske kvinnekamp, hun har også vært i studio med Disclosure og
Ed Sheeran.

Debutsingelen «How We Do (Party)» og oppfølgeren «R.I.P.» tok førsteplass i England, men floppet i USA: #62 på Billboard Hot 100, mens den andre ikke kom inn i topp 100. Fjorårets «I Will Never Let You Down» og ferske «Poison» ble også britisk braksuksess (#1 og #3), men nådde kun #77 på Billboard. «Poison» har ikke har rørt hitlisten, men har ikke blitt offentlig lansert i USA.

Trolig med dette i tankene, så kaller Roc Nation den kommende singelen for Ritas «amerikanske debut».

Sjappa til Jay Z er også flinke til å få med Rita i filmer. Artisten gjentar rollen som Christian Greys lillesøster Mia Grey i kommende Fifty Shades of Grey 2 alias Fifty Shades Darker, som startet innspillingen i Vancouver i forrige måned.

Fra 7. august kan man se Rita på norske kinoer i Southpaw, hvor hun spiller mot Jake Gyllenhaal, Forest Whitaker, 50 Cent, Rachel McAdams, Naomie Harris og Tyrese Gibson. Briten har rollen som narkomane
Maria Escobar.

Her ser du Rita som lite nykter i en Southpaw-scene mot Jake:


 
Southpaw er regissert av Antoine Fuqua (Training Day, Shooter, The Equalizer).
 
Se også: 730 x Rita Ora: – Norge, jeg elsker dere!

Les mer