Hopp til hovedinnhold
Ikke så snill som han ser ut? (Tommaso Boddi, Getty Images)

R.I.P. karrieren til Zedd?

Klarer Zedd (29) å reise seg etter dette?

Den russisk-tyske produsenten og DJ-en har alltid virket som en godgutt, men nå får omdømmet hans en solid ripe i lakken.

Låtskriveren og artisten Matthew Koma (32) har skrevet flere av Zedds største hits. Nå går han hardt ut mot sin tidligere samarbeidspartner.

I en lang oppsummering som deles på Twitter og Instagram forteller Matthew Koma hvorfor de ikke lenger har kontakt. 

32-åringen sier at det hele er udramatisk, men beskriver situasjonen som trist, og et eksempel på hva som skjer når «drittfolk» blir så suksessfulle at folk ikke tør å si ifra.

Matthew Koma har blant annet skrevet de to låtene som førte til Zedds store gjennombrudd – «Spectrum» og «Clarity» (feat. Foxes).

Førstnevnte synger han også på:

Matthew Koma starter med å fortelle at de jobbet sammen fra starten av – før Anton Zaslavski alias Zedd signerte med plateselskapet Interscope.

Allerede tidlig i karrieren skal Zedd ha tatt æren for ting han ikke gjorde. I intervjuer fortalte Zedd hvordan han skrev tekstene sine – tekster Matthew Koma hevder han skrev alene. 

32-åringen mener Zedd hadde mindreverdighetskomplekser fra starten av, og dét til tross for at han var dyktig «da han faktisk produserte sin egen musikk» 🙂

Zedd skal også ha holdt tilbake penger Matthew Koma hadde rett på for hans del av «Spectrum».

I tillegg skal han ha nektet Matthew å gi ut en låt han skrev for sitt eget album (med produksjon av Zedd) – med mindre den ble gitt ut som Zedd som artist, og med en helt annen vokalist.

Fortsetter nedenfor

Zedd og Matthew Koma i desember 2012 (Tim Boyles, Getty Images)

Etter suksessen sier Matthew Koma at han fikk null heder og ære, til tross for at han skrev både teksten og melodien til flere av Zedds største hits.

Årene gikk, og Matthew møtte flere og flere som hvisket om lignende opplevelser med Zedd.

I teksten han deler på Twitter og Instagram beskriver han Zedd som «den verste».

Avslutningsvis sier 32-åringen at han heller vil vaske toalettene til Starbucks enn å jobbe med en giftig partner som ham igjen.

Han hevder også at Zedd klarer seg godt fordi han nå har et stort team som hjelper ham med både låtskriving og produksjon.

Her kan du lese hele teksten Matthew Koma la ut: 

I dag er Zedd en av verdens største EDM-artister.

Suksessen har ført til samarbeid med artister som Ariana Grande, Selena Gomez, Lady Gaga, Katy Perry og Justin Bieber, i tillegg til at han står på de største festivalscenene og turnerer verden rundt.

På Instagram får Matthew Koma nå støtte av en rekke artister og musikkprofiler, deriblant Tiësto, Bebe Rexha, Kygo-manager Myles Shear og kona Hilary Duff. 

 

 

Zedd har i skrivende stund ikke kommentert anklagene.

Like før stormen twitret han dog dette:

Se også: James Charles fyrer løs mot Tati Westbrook, Jeffree Star og Zara Larsson

Les mer