Hopp til hovedinnhold
(ABC)

Revenge: Såpeglatt seriestart i Norge

Oppdatert: TV3 forteller oss at de har premiere på Revenge torsdag 2. februar klokken 21.30.

Frustrerte fruer går mot slutten, og seriens hjem ABC prøver å lokke en ny generasjon kvinnelige seere til seg denne høsten. Med Revenge kan de ha truffet blink. Muligens klarer serien til og med å skaffe seg noen mannlige fans.

(ABC)

Dette er bakgrunnshistorien: Liten jente ser sin snille overklassepappa bli arrestert. Liten jente føler seg helt alene i verden. Uskyldig pappa dømmes for terror og sperres inne for alltid. Liten jente får en vanskelig barndom, og vokser opp på institusjon. Pappa lager boks med papirer, info og bilder til liten jente, slik at hun kan ta hevn over de som ødela for dem begge når hun blir stor nok til det. Mellomstor jente bruker mange år på å bygge opp sin nye identitet som den foreldreløse sosietetsjenta Emily Thorne.

Vi blir kjent med Emily når hun er ca. 25 år og hevnens time er kommet. Hun flytter til New York-fiffens sommarland The Hamptons for å starte sin etterlengtede aksjon. Hovedmålet befinner seg midt i pengemaktens sentrum, og familien heter The Graysons.

Det er rød løper-vakre Emily VanCamp (kjent fra Brothers & Sisters) som spiller sin egen fornavnsøster i serien. Mot seg har hun sjefstispa Victoria Grayson (passe bitchy spilt av stjerneskuespiller Madeleine Stowe) og hennes utro svamp av en ektemann. Kynisk og kalkulert som Emily er, forfører hun sønnen deres, smørkjeksen Daniel (Josh Bowman), og sikter seg inn på en forlovelse med ham. Et frampeik (aka flash forward) helt i starten av første episode gjør at vi alle vet at hun kommer til å lykkes med planen. Men vi vet også at Daniel blir skutt utenfor sin egen forlovelsesfest, uten at vi får se hvem som skyter.

Handlingen i første sesong av serien utspiller seg mellom de sentrale høydepunktene «Emilys ankomst» og «Daniels død(?)», og her dukker det selvfølgelig opp masse skjær i sjøen; folk som ser ting de ikke skulle ha sett, og hjerter som banker for annet enn de skal. Helheten utgjør en herlig saus av luksus, svinepelser, sex, løgn og videotape. For hver nye episode snører intrigene seg tettere sammen, og hevnen utvikler seg til et stort og uoversiktelig edderkoppspinn.

Fortsetter nedenfor Emily VanCamp hos Jimmy Kimmel:

– Glamorøs, grasiøs og sleip som synd – denne produksjonen inneholder alt den trenger for å bli en eskapistisk må-se, skriver TV Guide i sin anmeldelse, mens Huffington Post konkluderer med at «Revenge byr på en deilig heisatur inn i de fiktive livene til Hamptonitter som er ute etter å ødelegge for hverandre. Serien heves sjelden over såpenivå, men du har egentlig ikke lyst til at den skal være noe annet enn akkurat det den er».

(Syns du alt dette høres helt jalla ut? Her er en durabelig slakt av serien.)

Smart fact: Historien i serien er løselig basert på Alexandre Dumas Greven av Monte Cristo, men du skal være over middels oppdatert på denne boka for å spotte slektskapet.
 
Se også: Lol-o-haust: Tv-tøysetøsene kommer (#PUSSYPOWER)

Les mer