Hopp til hovedinnhold
Like bra som forrige gang? (SF Norge/Warner Bros.)

Hva sier anmelderne om It Chapter Two?

Dessverre for folk som lider av coulrofobi

I kveld vender Pennywise tilbake i It Chapter Two.

Forrige It satte mange rekorder. Blant annet er Stephen King-filmatiseringen den mest innbringende skrekkfilmen på kino noensinne.

Oppfølgeren, igjen regissert av Andy Muschietti,  foregår 27 år senere, med Jessica Chastain, James McAvoy, Bill Hader, Isaiah Mustafa, Jay Ryan, James Ransone og Andy Bean som den voksne versjonen av Losers Club.

Svenske Bill Skarsgård er heldigvis tilbake som Bob Gray alias Pennywise the Dancing Clown.

Bill Hader, Jessica Chastain, James McAvoy, James Ransone, Isaiah Mustafa and Jay Ryan i It Chapter Two (SF Norge/Warner Bros.)

It fra 2017 ble stort sett møtt med flotte anmeldelser.

Folk er mindre fornøyd med del 2.

Noen elsker filmen.

Empire er begeistret og skryter av regissøren og går for fem av fem stjerner.

– En psykologisk sett nådeløs oppfølger (hvor) alt er som det skal; dypere, skumlere, gøyalere.

USA Today gir tre av fire stjerner og hyller Bill.

– Skarsgård finner nye måter å gjøre deg vettskremt, selv på en overraskende måte.

Men mange mener at It Chapter Two mister mye av spenningen i løpet av den nesten tre timer lange spilletiden.

– … To timer og 50 minutter. Det er en god halvtime lenger enn kapittel 1 og beviser at visdomsordet «less is more» definitivt stemmer. Det treige tempoet reduserer filmens evne til å holde grepet på oss, skriver den kjente Rolling Stone-anmelderen Peter Travers, som gir tre av fem stjerner.

Bill Skarsgård får igjen stort sett skryt for innsatsen som Pennywise, men mange mener filmen er for treig (SF Norge/Warner Bros.)

Det blir likt antall stjerner fra The Telegraph, som synes at den svensken stjernen igjen leverer som Pennywise, men at Losers Club som voksne ikke er like spennende.

– Bill Skarsgårds modne utførelse, med djevelsk barnslighet og sarkastisk selvmedlidenhet er fortsatt noe som Andy Muschietti vet hvordan han skal bruke. Men Losers-gjengen er blandet drops, mindre overbevisende som en enhet enn hva de var som barn.

IndieWire belønner It Chapter Two med den middels karakteren C+.

– Filmen blir gjennomsyret av en følelse av deja-vu, bare mye mindre skummelt og morsomt den andre gangen.

The Washington Post er veldig skuffet, og nøyer seg med 1,5 stjerner og sier at grøsseren har blitt for lang og «sentimental».

– Filmen føles som en runde med stolleken som varer for lenge. Og fordi Andy Muschietti har få skremselstaktikker tilgjengelig, mister filmen evnen til å skremme.

The New York Times er enig.

– Denne to timer og 49 minutter lange filmen er mer langtekkelig enn skremmende og sliter ut premisset og muligens tålmodigheten din mens den sakte drar seg mot klimakset på slutten.

Sånn, da har du kanskje senket forventningene, noe som kan hjelpe når du ser It Chapter Two. Varm opp med den rå traileren nedenfor.

Se også:

Robert Pattinson er i Oslo denne uken

Jennifer Lopez og Cardi B lærer opp strippere i den nye traileren til komedien Hustlers

Les mer