Rekordhit for Brit Brit

16. okt 2008 kl. 00:00

Hitlisten hele musikkverden følger, USAs Billboard Hot 100, har ikke bare en ny dronning. Hun setter også rekord. Tobarnsmoren Britney Spears’ nye singel “Womanizer” tar et ekstremt breialt byks fra 96. plass til 1. plass denne uken, et hopp ingen har klart før henne.

Radiorotasjon og videovisninger på utvalge nettsteder utgjør den amerikanske hitlisten sammen med salg, og i løpet av den første salgsuken solgte Brit Brit 286 000 nedlastninger kun i USA.

Singelen er nummer 1 på iTunes i Norge, Sverige Frankrike, Spania, Nederland og Canada. Ifølge Billboard er dette hennes første #1 siden 1999s “Baby One More Time”.

Men hun har hatt mange hits det siste tiåret. Til tross for det som lenge så ut som evigvarende motgang, er 26-åringen på god vei til å bli en slags poplegende, med en fanbase som spenner seg fra tenåringer med kviser og kontantkort til NME-lesere med svarte jeans ned i Converse-ene og ironiske briller.

Britney ser iallefall ut til å ha kommet seg opp av kneiken hvor hun mistet barna i bakken foran fotografer, barberte hodet og angrep biler med paraplyer.

Albumet Circus kommer i salg 1. desember.

Videoen til lettkledde “Womanizer”.

Stakkars T.I., som i forrige uke slo Billboard-rekorden til sin singel “Whatever You Like” med sin nye “Live Your Life”. Han fikk ikke hygget seg med sin Guinness-status lenge før Brit satte ny rekord.

Atlanta-rapperen kan trøste seg med at hans “Live Your Life” debuterer som #15 på VG-lista denne uken. Låten gjestes av Rihanna og er produsert av Just Blaze, som sampler moldoviske O-Zone sin nyklassiker “Dragostea Din Tei”.

Britney må nøye seg med norsk 4. plass med “Womanizer”, mens The Killers’ “Human” går opp til #1.

Karpe Diem holder det fortsatt gangsta med to singler i topp 10; “Fireogtyvegods” og “Stjerner”.