Hopp til hovedinnhold

Reiser seg etter Dr. Dre-nedturen

RAKIM ALLAH THE GOD MC (RA RECORDS/SMC RECORDINGS)

Det føles som Rakim er mer enn bare ett år eldre enn Jay-Z. Mulig det skyldes at han får i seg mer junk og ikke er så glad i å jogge, eller kanskje fordi det er 10 år siden 41-åringens forrige album.

I likhet med majoriteten av Dr. Dres artister ble han dumpet uten å få gitt ut musikk, og som alle sier; «Det gjorde ikke noe.» Rakim fikk nemlig med låtene han spilte inn hos Aftermath.

Det er dog ikke noe Dre på The Seventh Seal, comebackplaten han slapp i stillhet på tampen av 2009, samme uke som 50 Cents Before I Self Destruct.

Settet ble kjøpt av få (12.000 eks i USA første uke, #60 på Billboard), men fansen som var trofast nok til å cashe ut ble neppe skuffet. Gamlefar kan fortsatt rappe, han har med brukbare produsenter og får ung hjelp fra sin nye favoritt – gladgutten Maino – på «få betalt»-anthemet «Walk These Streets».

Singelen er det nærmeste Rakim har kommet lyden av Dr. Dre på en stund. Produsenten Needlz gjør iallefall alt han kan for å høres ut som California-doktoren.

Se den ferske, kostnadseffektive videoen:

Forsetter nedenfor.


Fun fact 1: Rakim forlot kanskje ikke Interscope-gjengen til Dre helt tomhendt. På The Seventh Seal har han (jaggu) fått lov til å sample No Doubts monsterhit «Don’t Speak»:


Fun fact 2: Hip-hop-nerden Jay-Z sier hei til Rakim Allah The God MC og hans tidligere partner Eric B på «Run This Town»:
– Please «Follow the Leader», so Eric B we are «Microphone Fiend», it’s the return of the God, peace God!
Rakims nye album kan lastes ned/høres her: iTunes Platekompaniet
Apropos eks-Aftermath-artister og produsenter som leker Dr. Dre:
Her er Bishop Lamont (som nylig splittet med Eminem-mentoren etter fem år uten en eneste offisiell singel, men som sier det ikke gjør noe fordi han fikk med seg 700 låter fra Aftermath) sammen med franske Black Kent, produsert av franske S2KEYZ:


Throwback-bonus fra 1992: Eric B & Rakim «Know The Ledge» fra filmen Juice (hvor 2Pac er absurd, skremmende god).

Les mer