Regn og torden fra Elisabeth Carew

11. mai 2009 kl. 00:00
CHEESY, MEN DET REGNET PÅ ORDENTLIG (730.NO)
Hvor ble av Elisabeth Carew?

23-åringen fra Lørenskog har ikke gått noen steder, hun har bare latt sine kolleger Name og Tone Damli Aaberge få boltre seg i fred. Men for å slå litt på stortromma bryter hun pausen etter fjorårets debutsingel «Destructive» med en dobbel dose; «Even if the Rain» og «Thunder».

– Når jeg nå endelig er klar med oppfølgeren, ble det to singler samtidig, noe som ikke lenger er så uvanlig. Beyonce gjør det, Karpe Diem har gjort det, forteller Elisabeth til 730.no, nesten unnskyldende.

Låtene lyder ikke likt. «Thunder» er sassy, moderne pop, den andre er «Even if the Rain», den David Eriksen-produserte landeplagen til trioen Flava To Da Bone, som lå på VG-lista i ti uker i slutten av 1994.

– Jeg har hatt lyst til å gjøre en versjon av denne i flere år. Mange på min alder husker den som en skikkelig supersøt godlåt, sier hun og ler.

Selv om den er tidløs, blir den i likhet med mye annen 90-tallsmusikk litt… annerledes.

– Ja, originalen er cheesy og drøy, den modulerer for eksempel på andre refreng, går opp en tone. Dette gamle poptrickset har vi bevart. Jeg holder det litt cheesy med vilje, haha. Vi har jo laget en ekte hyllest.

Alt var ikke bedre før, men Elisabeth savner musikken fra tiåret da hun ble tenåring.

– Refrenget på «Rain» er så fantastisk, og slik var det ofte på den tiden. Poplåtene hadde gode, store, sterke power-refreng, Britney, Backstreet Boys, (den svenske produsenten) Max Martin… Det er ikke helt det samme i dag.

Når man intervjuer Elisabeth Carew, så er det befriende at hun selv nevner John. Sangeren kan ikke huske ett eneste intervju hvor hun ikke har fått spørsmål om sin fotballspillende storebror, men klager ikke.

– Jeg skjønner at det er relevant, det har jo hjulpet å ha John som bror når det kommer til oppmerksomhet, så jeg får tåle å bli spurt om ham. Ikke mange debutanter får til lov å opptre på Senkveld med en gang. Men samtidig er mange skeptiske, selv før de har hørt meg synge. Noe jeg også forstår.

– Hvis lillesøsteren til John Arne Riise plutselig skal ut med plate så hadde jeg også blitt skeptisk. Jeg hadde iallefall blitt nysgjerrig.

«Thunder» handler om å være sterk og hente seg inn etter et nederlag. Teksten, som Elisabeth har skrevet selv, referer ikke til noe spesielt som har skjedd i livet hennes, men kan være nyttig hvis det skjærer seg. 

For eksempel under konserter.

– Alltid når jeg skal opptre blir jeg utrolig nervøs, noe som kan være veldig slitsomt. Det er kanskje noe som vil forsvinne etter hvert, men foreløpig slår det aldri feil. Jeg godtar ikke en dårlig prestasjon av meg selv, det knekker meg litt, jeg blir lei meg, apatisk, må tenke mye. Moren min sier at jeg kan være ærgjerrig, men samtidig er jeg også ofte fornøyd med min egen innsats.

Hvis ikke mamma er tilgjengelig for support, så er neppe Thomas Eriksen, David Eriksens lillebror, langt unna. Han er hennes musikalske og private partner.

– Vi forsøkte å holde det hemmelig en stund, men det var ikke så farlig at det ble kjent av vi var sammen. Det bare virker litt klisjeaktig. Du vet, artisten som blir kjæreste med produsenten sin. Samtidig er det naturlig at to personer som jobber mye sammen, i over tre år, blir glad i hverandre, det skjer overalt hver dag. Vi klarer likevel å holde bra fokus i studio. Vi kliner ikke på jobb.

Elisabeth Carews debutalbum skal ut i sommer. Du kan høre hennes to nye singler og laste dem ned hos blant andre Djuice og iTunes: «Even if the Rain» «Thunder