Reddes av ny bassist?

1. jul 2008 kl. 00:00
ROBERT, KIRK, LARS OG JAMES (UNIVERSAL)
ROBERT, KIRK, LARS OG JAMES (UNIVERSAL)
Mer enn fem år etter at Metallicas comebackforsøk St. Anger gjorde endel fans sinte, planlegger det legendariske metallbandet å slippe et nytt album i september, foreløpig med tittelen Death Magnetic.
 
Denne gangen jobber de – for første gang – med kjendisprodusenten og veteranen Rick Rubin, som tidligere har skapt magi for alt fra Run-DMC og Jay-Z (han er med i videoen til “99 Problems”) til Slayer og Johnny Cash.


Death Magnetic
blir Metallicas første utgivelse med bassisten Robert Trujillo, som tidligere var med i Suicidal Tendencies og bandet til Ozzy Osbourne, og metallguru Torgrim Øyre fra Dagbladet sier til 730 at energibunten med bøy i knærne kanskje kan gjøre California-guttas nye skive bedre enn forrige.

BASSBOSS ROBERT TRUJILLO (WARNER) 

– St. Anger var noe av et takras, med selvhøytidelige tekster og et band som rett og slett ikke hadde snøring på hvor de skulle sette beina sine. Nå virker det derimot som om gutta har funnet tilbake noe av gløden, mener Torgrim.

– De siste konsertene de har gjort har i alle fall vært et humørfylt skue, og smakebitene vi har hørt på nettet har vært passe lovende. Kanskje denne bassistjyplingen deres har fått fart i sakene igjen.
 
– Dersom vokalist Hetfield klarer å styre seg for de verste oh-ah-hey-a.