Hopp til hovedinnhold
Pretty Little Liars reboot 2022 Bailee Madison Imogen Chandler Kinney Tabby Hayworth zaria simone pll norge
Pretty Little Liars: Original Sin - Bailee Madison som Imogen Chandler, Kinney som Tabitha alias Tabby Hayworth (HBO Max)

Pretty Little Liars: Original Sin får overraskende (?) bra mottakelse

Pretty Little Liars: Original Sin har fått sine første anmeldelser.

Pretty Little Liars original sin memes anmeldelser reboot 2022 zaria-Simone-Faran-norge hbo max

Pretty Little Liars-ene ser ikke slik ut når de leser mottakelsen på nettet (HBO Max)

HBO Max lar Pretty Little Liars-franchisen fortsette med enda en spin-off med nye jenter som forfølges av A – og traumer gjennom en hel generasjon.

Pretty Little Liars original sin memes anmeldelser reboot 2022 zaria-Simone-Faran-norge hbo max

Handlingen foregår utenfor Rosewood, i den vesle byen Millwood, hvor tragiske omstendigheter som fant sted for 20 år siden fortsatt setter sitt preg på hverdagen.

Pretty Little Liars original sin memes anmeldelser reboot 2022 zaria-Simone-Faran-norge hbo max

Blant annet er gruppen med de nye lille løgnerne truet av den mystiske personen A (for Assailant), som følge av hemmelige handlinger utført av foreldrene til tenåringene – før de var født.

Nå er PLL altså ikke lenger på vanlig fjernsyn, så her kan man dra på med horror, banning og – som Euphoria – peniser.

Pretty Little Liars original sin memes anmeldelser reboot 2022 zaria-Simone-Faran-norge hbo max

Starten av serien har scener som er direkte hentet fra første Halloween. Med innslag av Carrie. Selv om det er en retro-vibe, er serien også veldig 2022. I tillegg er skuespillet hos de fleste på stell. Mange føler i alle fall at nye PLL er mye bedre enn nye Gossip Girl.

Pretty Little Liars original sin Mallory Bechtel Karen Beasley

Mallory Bechtel som fæle Karen Beasley (HBO Max)

«Laget av Riverdale-skaperen Roberto Aguirre-Sacasa, som gjør serien svært selvbevisst. Med en litt forsterket design som står i kontrast til en jordnær kynisme og et visceralt mørke. Bailee Madison er enestående som den gravide hovedrolleinnehaveren Imogen», skriver The Sydney Morning Herald.

Bailee får også skryt av Variety.

Samt skuespillerne i rollene som Faran og Noa – og Mallory Bechtel i rollen som både skolens heks Karen Beasley (ja, Karen) og som tvillingsøsteren Kelly.

«Spesielt Bailee Madison, Zaria Simone og Maia Reficco har veldig overbevisende skuespill når karakterene deres faller dypere ned i A sitt forvridde kaninhull. Mens Mallory Bechtel får gjort mest mulig ut av å spille to forskjellige typer forferdelig tenåring. Så lenge du ikke tenker for hardt på mysteriets logistikk, gir serien nok intriger til å holde oppmerksomheten din gjennom neste episode. Det kan høres grunnleggende ut, men mange nok omstartere har mislyktes på den fronten til i det minste å gjøre Original Sin forfriskende.»

Bailee Madison Imogen Pretty Little Liars Original Sin Chandler Kinney Tabby Maia Reficco Noa Zaria Faran Malia Pyles Minnie

Bailee Madison som Imogen (HBO Max)

«Tro det eller ei; Pretty Little Liars: Original Sin er det neste bra tenåringsdramaet,» skriver Daily Beast.

«Blandingen av mystikk og horror gjøres overraskende bra. Vi får en rekke stilige hyllester til klassiske slasher-filmer som setter den helt korrekte tonen.»

Maia Reficco Noa Pretty Little Liars reboot Original Sin hbo max Bailee Madison Imogen Chandler Kinney Tabby Zaria Faran Malia Pyles Minnie

Maia Reficco som Noa (HBO Max)

TV Fanatic går for 4 av 5 stjerner og mener at «dette har blitt en veldig annerledes serie enn mange forventer».

«Vi vet ikke hvem som står bak den truende oppførselen, men vi vet hvem som utfører den. En mann som er en krysning mellom Michael Myers og Jason Vorhees. Den nye iterasjonen av A er en av de skumleste skurkene i en TV-serie så langt.»

Det er omtrent ingen anmeldere som slakter. Men det finnes noen få.

Tell-Tale TV er potte sur og gir 2 av 5 stjerner og kaller serien «cringy» og «uvirkelig».

Pretty Little Liars Original Sin sesong 2 hbo max stream Chandler Kinney Tabby Hayworth Bailee Madison Imogen zaria simone pll norge

(HBO Max)

«[PLL: Original Sin] låner grunnpremisset til originalserien, men det er der likhetene stopper. De to første episodene føles mer interessert i å lage skrekkfilm-referanser enn å gjøre noe originalt for å fremme handlingen. Serien lover et spennende plot, men skjemmes av påtatte handlingsgrep, unaturlig dialog og et premiss som er for stort for en sesong på 10 episoder.»

(HBO Max)

De tre første episodene av PPL: Original Sin sesong 1 er ute nå. De ble sluppet samtidig.

Se traileren og les mer

Nyeste saker fra 730.no

Les mer