Hopp til hovedinnhold
Aaron Taylor-Johnson og Chloe Moretz i Kick-Ass (Fox)

Kick-Ass-regissør bekrefter at reboot er på vei

Til alles store glede.

Matthew Vaughn stiller opp nok en gang som regissør.

Og forklarer hvorfor han ikke satser på en trilogi.

Den PG-13-vurderte action-komedien Kick-Ass var som et friskt pust i 2010. Med blodige scener, usannsynlige karakterer, fargerike utvekslinger og sjokk-valuen av å få en 12 år gammel Chloë Grace Moretz til å banne støtt, ble Kick-Ass en mye omtalt film i 2010. Verdt å merke seg at filmen ble lansert før Deadpool, Avengers og alle superheltfilmene vi kjenner og elsker i dag.

Kick-Ass er opprinnelig en tegnebokserie av Mark Millar. Filmadapsjonen overgikk alle forventninger og rakte inn 96 188 903 dollar, eller 1 milliard norske kroner på verdensbasis.

Fun fact: Kick-Ass ble oppført som den nest mest ulovlig nedlastede filmen i 2012, like etter Avatar, med 11,4 millioner nedlastninger. Det var også noe blandede meninger om hvorvidt Kick-Ass faktisk var en bra film.

Kick-Ass (Fox)

New York Daily News disket opp med slakt – 1 av 5 – og mente Kick-Ass var en «fryktelig film som trodde den var modig og vågal, men som i likhet med hovedpersonen kun er en nerd som tror han er tøff».

Samme bunnkarakter kom fra den anerkjente filmkritikeren Roger Ebert.

– «Skal jeg vise følelser eller skal jeg late som jeg er kul», spør ringreven retorisk, og konkluderer med at «dette ikke er tegneserievold» og at filmen bare «gjorde ham trist».


Les også: The Office-reboot skal være på vei


Eberts konkurrent hos Chicago Tribune belønnet Kick-Ass med stusselige 1,5 stjerner.

«Halveis ute i filmen startet jeg å hate den, skriver anmelderen, som syntes volden var «idiotisk» og «ubarmhjertig».

Kick-Ass (Fox)

Ok, så Kick-Ass er kanskje ikke helt på nivå med Kill Bill. Dog var det noe som appellerte til publikum ettersom skaperne fikk grønt lys til en oppfølger kort tid etter. Kick-Ass 2 kom ut i august 2013 med samme rollebesetningen. Til tross for å ha Hollywoods artigper Jim Carrey med på laget, tjente filmen en betydelig mindre sum i andre omgang.

Apropos Tarantino; den ikoniske filmregissøren mente Kick-Ass 2 var en av de ti beste filmene han hadde sett i 2013. Til tross for de dårlige anmeldelser til oppfølgeren, har regissør Matthew Vaugh teaset om en reboot av Kick-Ass siden 2018.

Nå har han som mål å starte innspillingen i begynnelsen av neste år.

Det blir interessant å se om Matthew overhodet får tid til å begynne på Kick-Ass. Briten har allerede hendende fulle med neste installasjon i hitserien Kingsmen: True Blood. Det blir fjerde kapittel i Kingsmen-serien, og vitner om en ivrig regissør som ikke er redd for å utvide franchiser for flus.

«Stor oppdatering: [vi skal] begynne å filme Kick-Ass The Reboot», begynner Matthew.

«Som er som ingenting som noen gang har blitt gjort på film før. Noe som er veldig, veldig spennende.»

Matthew utelukker ikke at den originale rollebesetningen gjør et comeback, kanskje i form av cameos?

«Det vil forårsake like mye kontrovers og alle vil snakke om det og så mange mennesker vil elske det [og] hate det. Jeg sier bare at ingen kan forestille seg hva det er. Og jeg kommer til å trenge en veldig, veldig modig skuespiller eller skuespillerinne for å spille den nye Kick-Ass fordi det vil skremme dritten ut av dem.»

Den originale rollebesetningen har selvsagt gått ulike veier siden den gang. Nicholas Cage har hatt en relativt turbulent karriere, men er nå klar for horrorkomedien Dream Scenario med hele Norges Kristoffer Borgli – som har premierer 10. november via A24.

Chloë Grace Moretz endte opp med å briljere i en rekke andre prosjekter som Martin Scorseses’ Hugo (2011), Tim Burtons Dark Shadows (2012), 30 Rock (2011–2013) og som det nifse mobbeofferet i gjenfortellingen av Carrie (2013).

Kick-Ass (Fox)

Fun fact 2: Regissøren Matthew Vaugh ble hyret til å regissere X-Men: The Last Stand (2006), men trakk seg to uker før innspillingen startet fordi han følte at han ikke hadde fått nok tid til prosjektet. Brett Ratner tok over, og Matt ble veldig misfornøyd med resultatet.

– Jeg kunne ha gjort filmen 100 ganger bedre. Det høres arrogant ut. Men jeg kunne laget noe med mye mer følelse og hjerte, sa han han til Daily Telegraph i etterkant.

Når det kommer til hvorfor det satses på en reboot fremfor Kick-Ass volume 3, avslører Matthew at han ønsker strekke seg til nye nivåer med prosjektet.

«Jeg ville gjerne lage en Kick-Ass 3 med disse karakterene, men jeg tror vi bare trenger å bruke en sorbet, skal vi si, for å rense alles ganer, minne alle om at Kick-Ass er vilt og annerledes. Det er ånden til den første Kick-Ass gjort på en moderne måte.»

Det gjenstår å se om rebooten greier å heve seg over skuffelsen som var Kick-Ass 2. Matthew har iaf selvtilliten på plass.


Les også: Nummer 1 på Netflix – hva skjer på slutten?

Les mer