Hopp til hovedinnhold
UNGT (OG ENN SÅ LENGE USIGNERT) MULTITALENT (AKAM1K3)

♫ Råsterk R&B-debut fra Oslo-fotografen Ousu Leigh 🚀

Etter å ha skutt portretter og konsertfoto av det som kan krype og gå av norske og internasjonale artister de siste par årene er arbeidsjernet Ousu Leigh nå klar for å bytte side. 

20-åringen kickstarter artistkarrieren med den selvbiografiske singelen «Notice», en sjeldent sterk R&B-perle fra en debutant.  

Se prat med Oslo-gutten mens du hører på RicandThadeus-produserte «Notice»: 

Gratulerer med debuten, Ousu! Hvorfor ble akkurat «Notice» den første singelen? 
– Tusen takk! Jeg føler «Notice» er en sang som forklarer veldig bra hvor jeg er i livet akkurat nå, og at den representerer lydbildet mitt veldig godt, så samtidig som jeg har mulighet til å fortelle min historie om hvordan jeg startet å lage musikk, kan jeg også gjøre det gjennom en sang som representerer et sound jeg har jobbet veldig mye med.
Hva handler låten om?
– Låten handler om min overgang fra å være bare fotograf til å nå også gjøre musikk. Jeg forteller om hva jeg har gjort de siste årene, om mindsettet mitt og ikke minst drømmene mine for tiden fremover!
Hva liker du best av foto og å lage egen musikk?  
– Det blir som å velge mellom 2 av barna mine, det går ikke!?Det går litt i perioder egentlig, når jeg for eksempel reiser og har mulighet til å ta bilder av mye nytt, inspirerer det meg veldig mye til å ta mer bilder. På samme måte som når jeg føler jeg har en bra periode kreativt med musikk inspirerer det meg også veldig til å fortsette å lage mer musikk.
Skjønner! Du har allerede blitt booket til by:Larm uten å ha noe musikk ute. Hvordan føles det? Er du klar til å selv stå på scenen? 

– Det føles litt sykt egentlig. I og med at jeg har holdt musikken min veldig «close to chest», og at så få har fått høre den frem til nå, følte jeg at jeg fikk en bekreftelse på at jeg gjorde noe riktig da juryen valgte meg ut blant årets demoartister. 

 

– Jeg satte meg et mål i 2017 da min gode venn Conz spilte på by:Larm om at jeg ville gjøre det samme innen 2 år, og nå er det realitet, og det gir meg en trygghetsfølelse på at alt arbeidet jeg har gjort siden da ikke har vært for ingenting.
Virkelig! Hvilke norske artister inspirerer deg mest? 

– Jeg vil si mine nære venner som Hkeem, Ezzari, Conz, Jonas Benyoub og Safario er kanskje de som inspirerer meg mest med tanke på at jeg har sett (og tatt bilder av) alle deres individuelle prosesser fra tanken om å ha lyst til å lage musikk, til å faktisk gjøre det. 

 

– Karpe, Arif og Ferrari inspirerer meg også med tanke på at de har vist at ting som å selge ut Spektrum er mulig for norske hip-hop artister. Men Eddy & Zino har det kuleste soundet i Norge.
Hva er drømmen eller målet for 2019? 
– Målet er først å fremst å utnytte by:Larm så bra som mulig, det er en utrolig bra plattform for å vise seg frem til mennesker som kanskje aldri hadde kommet over musikken din. Jeg har jo vært der de 2 siste årene som fotograf, og jeg har stumbled upon så mange artister som jeg fortsatt hører på i dag.
– Ellers skal jeg bare lage og slippe mer musikk, og spille fler shows. 2019 skal bli crazy, wait and see.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer