Hopp til hovedinnhold
Selena Gomez Rare Beauty instagram israel palestine gaza 730no oslo norway
Selena Gomez (Instagram/selenagomez)

Rare Beauty og Selena Gomez skal hjelpe Palestina

Rare Beauty – selskapet til Selena Gomez – skriver åpent brev.

For tre dager siden skrev klodens mest fulgte kvinne på Instagram at hun sletter sin Instagram. Noe som ikke skjedde. Påstanden kommer etter at Selena Gomez brøt stillheten om Israel og Palestina.

Scott Friedman Rare Beauty CEO Selena Gomez Palestine Israel Gaza

Selena Gomez utenfor Sephora i Paris i Frankrike i forbindelse med Rare Beauty-promo i juli 2022 (Pascal Le Segretain/Getty)

Over 4000 palestinske barn skal nå være drept av den israelske hæren.

Innlegget førte til en stor boikott av Rare Beauty, som ble viral på Instagram, TikTok, Snapchat og X.

(Instagram/selenagomez)

Innlegg som viser Rare Beauty CEO Scott Friedman som angivelig gir støtte til Israel og den IDF alias Israel Defense Forces ble også virale.

Scott Friedman Rare Beauty CEO Selena Gomez Palestine Israel Gaza

Rare Beauty CEO Scott Friedman på Selena Gomez’ event Inaugural Rare Impact Fund Benefit Supporting Youth Mental Health i Los Angeles 4. oktober 2023 (Stefanie Keenan/Getty/Rare Impact Fund)

Nå følger Selena og Scott og Rare Beauty opp med et innlegg hvor de blant annet skriver at selskapet skal donere penger til hjelpeorganisasjoner for Palestina.

Selena Gomez Rare Beauty humanitarian crisis in gaza instagram israel palestine 730no

Rare Beauty by Selena Gomez

«Sivile palestinere må beskyttes, punktum», står det i innlegget til Rare Beauty.

Les nedenfor.


Bildene og rapportene fra Midtøsten gjør oss forferdet. Tusenvis av uskyldige palestinske sivile har blitt drept i israelske luftangrep og millioner av sivile har blitt fordrevet. Forlatt uten tilgang til mat, vann, medisiner eller grunnleggende nødvendigheter for å overleve. Et stort antall av disse ofrene er barn. Sivile palestinere må beskyttes, punktum.

Vi er fortsatt sønderknuste av det grusomme terrorangrepet mot uskyldige sivile i Israel 7. oktober. Mange av dem også barn. Det finnes ingen situasjoner hvor angrep på sivile er akseptabelt. Vi fordømmer på det sterkeste enhver og alle former for antisemittisme og islamofobi.

Vi oppfordrer alle til å støtte humanitære organisasjoner som jobber utrettelig for å gi hjelp og nødhjelp til de som trenger det. Hver bit av hjelp kan gjøre en forskjell.

Rare Beauty vil gi donasjoner til de internasjonale Røde Kors/Røde Halvmåne-foreninger – Magen David Adom og Palestinian Red Crescent Society – som yter akutthjelp på bakken. Vi vil også donere til UNICEF for å hjelpe til med akutt medisinsk nødhjelp og ressurser til barna i Gaza.

DNA-et til selskapet vårt er forankret i inkludering. Vårt firma er mangfoldig og sysselsetter individer med ulike bakgrunner. Inkludert rase, tro, seksualitet, kjønnsidentitet og religion. Mange av dem har blitt direkte påvirket av den nylige volden.

Vi anerkjenner også at samfunnet vårt består av mange mennesker med ulik bakgrunn som også er berørt av den nylige volden, så vi ber om at alle behandler hverandre med vennlighet og medfølelse i disse tider.

Som et selskap som har som mål å redusere stigmaet knyttet til mental helse, forstår vi at under disse spesielt prøvende globale omstendighetene lider alle sin mentale helse. Vi oppfordrer deg til å ta kontakt hvis du trenger hjelp.

Hvis du er i USA og trenger selvmord eller psykisk helserelatert krisestøtte, eller er bekymret for noen andre, vennligst ring eller tekst 988. Samtalen din vil bli rettet til et lokalt krisesenter for psykisk helse.

Hvis du befinner deg internasjonalt, vennligst besøk findahelpline.com for en global liste over hjelpelinjer, hotlines og kriselinjer som kan støtte deg.


Innlegget blir møtt med både skryt og kritikk.

Noen føler at Rare Beauty først og fremst tar grep for å hindre nedgang i salget av sminke. Det stilles også spørsmålstegn ved valget av Magen David Adom; Israels offisielle organisasjon for akutt sykehjelp, blodbanker, ambulanser og lignende. Som tilsynelatende ikke prioriterer Gaza.

selena gomez magen david admom gaza rare beauty

Andre skryter av initiativet til Selena.

Nedenfor er noen av kommentarene.

​    Selena Gomez Rare Beauty instagram israel palestine gaza 17

Nedenfor er det åpne brevet som Rare Beauty poster på sosiale medier.

Selena Gomez Rare Beauty israel palestina gaza


🇮🇱🇵🇸: Amy Schumer svarer på kritikken og åpner kommentarfeltet

Nyeste saker fra 730.no

Les mer