Hopp til hovedinnhold
$ + <3 (UNITED INTERNATIONAL PICTURES)

Rånete rekordsuksess: Fast high five!

Rakettforskerfilm eller ei; I helgen satte den femte delen av The Fast & the Furious-serien ikke bare ny premierepers i USA og Canada via billettsalg på 450 millioner kroner; Ingen av Universal Pictures’ prosjekter har hatt en like stor åpning, og ingen filmer i Nord-Amerika har tidligere blitt sett av så mange i en premierehelg i april.

Hunks, babes og kjappe biler er altså en formel som fortsatt funker.

Fast Five – som i Norge starter 4. mai under navnet Fast and Furious Five – finner sted i Rio de Janiro hvor eks-snut Brian O’Conner (Paul Walker) teamer opp med eks-kriminell Dom Toretto (Vin Diesel) på den snuskete siden av loven, med hjelp fra blant andre Fast & Furious-favoritter som Ludacris, Tyrese Gibson, panamansk‌e frøken Jordana Brewster og ekstra flinke, israelske Gal Gadot (som Mark Wahlberg sexet opp i Date Night med Tina Fey og Steve Carell) og luringen Dwayne «The Rock» Johnson.

Hvis ikke alle, men mot en god del odds, har den Justin Lin-regisserte filmen fått overraskende god kritikk. Anmelderkongen Roger Ebert gir den nest høyest karakter:

– Når alt kommer til alt dreier dette seg om 130 dyktig sammensatte kinominutter, med skuespillere som klarer å gjøre absurde ting uten å le, og action-sekvenser som på en fjollete måte leker med de fysiske lover.
Snuttfest fra Fast Five:


På den amerikanske kinotoppen, langt under Five, kom Rio, Madea’s Big Happy Family, Robert Pattinson og Reese Witherspoons Water for Elephants og Disney-filmen Prom.

Se også: Hardcore gangsta-rap for Fast & Furious-babe (video)

Nyeste saker fra 730.no

Les mer