Hopp til hovedinnhold
Rørt norsk godsnute (Instagram/RamonAndresen)

Ramón Andresen suser mot toppen med Smil pent takket være TikTok 🇳🇴

Ramón Andresen er landets mest populære norske artist akkurat nå 🌟

Og dét med god margin:

Ski/Oslo-guttens nye landeplage «Smil pent» går i dag inn i topp 5 hos Spotify i Norge.

Neste nordmann på den norske topplisten til Spoti er Kygo, som er på 13. plass med sin ferske singel «Undeniable».

«Smil pent» var nummer 11 i går, og 18 dagen før. På torsdag var han såvidt inne i topp 50. Så det går unna!

Det er også den aller mest delte låten i landet.

Uten at sangen er en offisiell singel, eller har blitt promotert noen andre steder enn via hans egen (populære) TikTok-konto.

(Det hjelper jo litt at han har 66 000 følgere der.) 

Mange hits starter på TikTok, men det er sjelden kost at norske låter går såpass viralt der. 

Vi tok en prat med 22-åringen om den brå suksessen – les intervjuet nedenfor mens du hører hans vakre nye EP SMILE PENT, STÅ I RO.

 

Gratulerer, Ramón! Hvilke følelser går gjennom kroppen din akkurat nå?

– TUSEN TAKK!!! Jeg kan ikke trooo det! Jeg har litt høye skuldre, det kom så uforventet, men det kjennes veldig godt!

Du har den aller mest populære låten fra en norsk artist akkurat nå. Større enn Kygo! Selv om låten din ikke er en singel, og ikke har blitt promotert noe sted (så vidt vi vet.) Det er jaggu sjelden kost?

– Dette visste jeg ikke!!! Så syyykt??? Det er det siste jeg hadde trodd, låten skulle kanskje ikke være med på prosjektet heller. Men det er et hjertebarn, så den måtte med og TAKK GUD for at den gjorde det!

Ramon Andresen Smil pent spotify

Glad gutt (Instagram/RamonAndresen)

Hvordan ble «Smil pent» til, og hva handler den om?

– Jeg skrev låten 1 time før jeg skulle i session med min beste sparringspartner og produsent; Andreas Bache-Wiig. Det hadde gått typ 2-3 måneder uten at jeg hadde skrevet noe særlig musikk og trodde prosjektet var ferdig, så jeg ville være litt forberedt!

– Dette var siste låten jeg skrev om en usunn relasjon som hadde pågått altfor lenge. Det var et veldig fint punktum til hele situasjonen.

Du har flere sanger som har streamet enda mer, men ingen har flydd oppover topplistene som «Smil pent». Hva er annerledes med denne, tror du?

– Jeg tror folk kjenner seg igjen. Vi er ikke så unike som vi skal ha det til, så hjertesorg er en universal følelse og treffer sikkert. Men igjen, hva vet jeg haha!

Er det digg at folk nå fokuserer på noe annet enn «Oops, jeg bada?»

– Mitt favorittspørsmål til nå. Svaret er 100 %: JA.

@ramonandresen

WOOPS det bare skjedde….

♬ badeproblem – ramón

Mer enn 700 har brukt låten til TikTok-videoer allerede. Begynte det med deg, eller kom noen deg i forkjøpet?

– Jeg VET! Det er så fett. Jeg har jo en stor følgerbase på TikTok, så det er klart jeg bruker den for å promotere musikken min! Så jeg postet en video for lenge siden hvor jeg skrev «hadde vært kult om noen tok en sminke-transition til denne» og jaggu gjorde de det! Folk er så kreative, jeg elsker det!

Musikken din blir distribuert av Universal Music, hva innebærer det for deg? Og hvem eller hva er selskapet SADBOIS?

– SADBOIS startet jeg og Andreas i 2020 da lockdownen startet for fullt, bare for å få ut musikk fordi jeg trodde verden skulle gå under, haha. Og så catcha Universal det en stund etterpå, så de har distribuert all musikken min etter det! Veldig fornøyd med de! Det innebærer egentlig bare at de publiserer musikken min og sender den til lister og sånn.

Du har holdt på lenge! Vi så deg på TV 2-programmet The Stream i 2016, hvordan var den erfaringen? Og hvordan har du jobbet med musikk etter det?

Ja, jeg har holdt på en stund nå! The Stream var en grei erfaring, men ga meg ikke så mye mer enn at det var gøy å være på TV. Måtte jobbe dobbelt så hardt etterpå og fokusere på hvem jeg ville være som artist. Jeg har vært masse i studio og skrevet tonnevis av breakup-songs, and look at me now <3

Ramón covret Kygo på The Stream som 17-åring – nå er låten hans mer populær enn Kyrres nye singel:

Har det dukket opp noen spennende tilbud eller muligheter etter at «Smil pent» dukket opp på topplisten?

Jaaa, jeg signerte nettopp med Universal Music, så vi skal jobbe tettere sammen og det gleder jeg meg masse til! Men, det skal sies at det skulle jeg før «Smil pent»!!! Ellers prøver vi å lande litt andre ting også, men jeg er jo i skyene fortsatt så tar det som det kommer!

Hva er planene dine for tiden videre?

Skal spille på Youngs 12.november! Og ellers bare gigs, studio og nyte denne tiden!

Det unner vi deg! 

Se også: girl in red kjemper mot Harry Styles og Billie Eilish

Les mer