Hopp til hovedinnhold
SÅ KLART DET GJØR VONDT
Livet til Ramón føles trolig som et tivoli av og til (Instagram/ramonandresen)

SÅ KLART DET GJØR VONDT: Ramón brekker ned albumet

Låt for låt med hele Norges musikalske gullgutt 🥇 SÅ KLART DET GJØR VONDT!

Triste sanger, festlig fyr! Slik kan man effektivt oppsummere fenomenet Ramón Andresen (født i 1998). Men hvordan vil han selv oppsummere debutalbumet SÅ KLART DET GJØR VONDT?

– Dritbra album, tiårets beste norske popalbum tbh, null skam fordi det er sant. ELSK DEN LIKE MYE SOM MEG!!!!!, skriver 24-åringen ydmykt til 730.no.

Nedenfor brekker Ramón ned SÅ KLART DET GJØR VONDT – låt for låt.

(Akkurat som sin kollega Billie Eilish skriver han altså albumtittel i CAPS LOCK og låttitler med utelukkende små bokstaver.)

Ramón forteller blant annet om albumets pulelåt (🍳 & 🥓), og hvilket stort forbilde han endelig har skrevet låt sammen med. !!!!

Vi får også vite hvilken låt Ski/Oslo-stjernen elsker aaaller høyst, og hvordan han stiller seg til heterofile gutter med brunt hår og midtskill.

Så klart det er gøy å se seg selv på trikken (Instagram/ramonandresen)

«popstjerner»

– Min originale idé helt fra starten var å starte plata med «ok jeg lover», fordi det er jo et konseptalbum så jeg hadde en plan. Men som alt annet dette året så har typ ingenting gått etter planen, lol. Jeg ble jo popstjerne over natta typ!!! Så «popstjerner»-låta er en konsekvens av resten av albumet. En liten POV av hvordan det har føltes for meg det siste året 🙂

«ok jeg lover»

– Denne kan dere.

«17.mai»

– En av mine favs å spille live!!! «17.mai» handler om en faktisk 17.mai jeg har hatt. En fyr som tråkka på hjertet mitt og hang med en annen resten av kvelden. Men jeg så det jo komme natta før, så det er mer enn sinna-låt. Og så har jeg putta noe inn om jantelov og sånn, du vet; Norge <3

«noen sa de dro fra festen»

– Denne er til alle skeive som noengang har forelsket seg i en heterofil dude med brunt hår og midtskill. I FEEL U!

«egg & bacon»

– 100 % pulelåta, LOL!!! Denne skulle aldri på plata, den er skrevet en mørk kveld vinteren 2021 når lockdownen var på det tøffeste og vi trengte noe å le av. Så jeg og Andreas kødda med å skrive en låt om egg og bacon, and here it is. Høres ut som en klassiker i mine ører, og min favoritt å spille live! OG KAN VI SNAKKE OM OVERGANGEN FRA «EGG OG BACON» TIL «JEG ELSKER DEG, MEN»????!!! Dette er mitt store Ariana Grande-øyeblikk jeg har drømt om i alle år!!! 

«jeg elsker deg, men»

– Den største svisken på albumet. Gråter fortsatt når jeg hører denne! En inderlig låt om en kjærlighetssorg 🙁 Elsker at jeg skrev inn albumtittelen også, sånne små Taylor Swift-easter eggs er alltid moro.

«så klart»

– The title track!!! En søt og vond låt om hvor vondt det er å brenner broer og kutte relasjoner. Og en linje som oppsummerer dette albumet og livet innimellom: «så klart det gjør vondt» </3 Denne låta er skrevet sammen med mitt store idol; GABRIELLE 😭 Jeg elsker Gabrielle så mye, for en ære det var å skrive sammen. 

«menn som meg»

– Dette er lååååta. Jeg kan ikke tro jeg har skrevet den, så bra synes jeg den er. Den skulle faktisk ikke med på plata men Maria (vb manager ilu) overbeviste etter å ha sendt meg tonnevis av videoer av at hun sang den på Snapchat. Og det funka I guess, for her er jeg og promoterer den haha. Elsker denne, dritpersonlig låt som alltid <3

«reprise»

– Men dette dere, dette er min favoritt. Jeg tror aldri jeg har skrevet en så bra tekst før i mitt liv. Den handler om det at man nå tar sjanser og lever livet alene uten en partner, og hvor jævlig bra det kan føles å bare være seg selv. Nå kan jeg ikke relatere sånn dritbra til denne låta ettersom jeg har en samboer som jeg dør for, men jeg mente skikkelig dette da jeg skrev den!!!

Se også: Hvor ble det av Ulrikke Falch?

Nyeste saker fra 730.no

Les mer