Rae Sremmurd x 730: – Vi tar alle slags jenter!

13. des 2015 kl. 00:00

Det er sjelden norsk kost å få besøk av rappere fra Mississippi (spell). Men Rae Sremmurd var nettopp på plass – joviale som få. De unge brødrene Swae Lee og Slim Jxmmi holdt et heidundranes show med 100 % energi fra start til ende.

Køen, som strakk seg langt rundt hjørnet av Rockefeller, viste at mange kalde nordmenn var klare for litt sørlige vibes.

Før den LA-baserte sørstatsgruppen spratt opp på scenen, sørget både deilige Dreamon og følelsesløse Cezinando for at publikum ble tent sf.

Alle bilder: Håvard Jørstad

Med hits som «No Type» (som straks bikker 100 millioner hos Spotify), «Throw Sum Mo» feat. Nicki Minaj & Young Thug, «Blasé», «No Flex Zone» og «This Could Be Us» bød kvelden på både allsang og fest.

730 var på plass og fikk snakket med halve duoen… Det ble nemlig en intens krangel om å gjøre intervjuet backstage eller med weed i turnébussen. Swae fikk viljen sin, mens litt mindre fokuserte Jxmmy løp snurt ut for å fyre opp alene.

Du og broren… Dere krangler en del, eller?

– Ja… Det er som en popularitetskonkurranse… Hva skal man si…

Hva er den villeste krangelen dere har hatt?

– Det var om en jente. Hun hadde en t-skjorte med halve ansiktet mitt og halve ansiktet hans på… Dermed visste vi ikke hvem hun egentlig ville ha, så vi endte i en krangel som han til slutt vant. Jeg bare «yo, jeg har jo nye Jordans!» mens han bare «men se på meg, jeg har seks ringer».

Fortsetter nedenfor bildet av Swae og Lydia fra 730.


Er du fornøyd med showet i Norge?

– Ja! Oslo var lit, det var som å være med i en film. I forkant håpet vi publikum ville matche vår energi og det gjorde de!

Hvordan har turnéen vært så langt?

– Den har vært helt crazy og dette er bare den andre dagen! Før denne turnéen hadde vi en college-turné i USA i 20 byer.

Har noe gått galt underveis?

– Rett etter en gig i Canada fikk vi trøbbel på flyplassen. Her i Norge gikk alt smooth, de smilte til oss og greier. Mens i Canada hadde vi «weed suckers» i baggasjen, så vi ble utestengt fra landet… Men vi er cool nå bortsett fra at de sjekker oss ekstra grundig hver gang vi kommer dit, selv om vi kommer der med over 15 bagger… Så nå er vi i samme league som Snoop Dogg; «Classified smokers».

– Men det skjer sweet’e ting også. En gang måtte vi forlate venuen og kjøre til hotellet etter en lydsjekk, og så var det noen gærne unge fans som ropte på oss og løp etter bilen i nesten 5 km! De var kanskje 10-11 år, men de fulgte etter oss hele veien. Vi har allerede mange rare historier, kanskje jeg burde skrevet en bok?
2015 har vært helt lit!

Justin Bieber stormet plutselig scenen under konserten deres i New Zealand – hvordan var det?

– Det var absolutt et sjokk for mange at han plutselig sto på vår scene, ingen så den komme!
Men vi bor alle i California og vi er homies så vi er «turnt up» hele tiden og har masse fester sammen.

Er det vanskelig å holde fokus? Dere er på scenen og på fest om natt… Sover dere om dagen?

– Vi sover aldri! Studioet vårt har vi pakket med oss, så selv på turnébussen kan vi spille inn. Akkurat nå driver jeg med litt egne singlelprosjekter, men så kommer mer SremmLife med oss begge i februar.

Ja, hvordan blir det nye albumet SremmLife 2?

– Det vil bli en bølge med helt ny musikk! Albumet vil vise andre sider av Rae Sremmurd, ikke kun de som er «turnt up». Selvfølgelig forsvinner den delen ikke helt, men det er et stort prosjekt med god musikk.


Vær ærlig… Nå som du har reist rundt i verden.. Hvilket land har de mest sexy jentene?

– Jeg skal være ærlig; de er alle like.

«No Type» på ekte?

– Haha, vi tar dem alle!

Se Rae Sremmurd med yppig Nicki Minaj og gladjenter (VIDEO)