Hopp til hovedinnhold
Nasir Sully Bilal Yasin Rafa Egil David Quick Style
Yasin Tatby, Nasir, Sirkihan, Egil Mikael, David Vu, Rafael Angelo, Bilal Malik og Suleman Malik aka Quick Style (Instagram/thequickstyle)

Quick Style til 730.no: – Vi har store ambisjoner

Quick Style x 730.no fortsetter.

To år har gått siden 730.no sist tok en chat med Quick Style, og det vil være en underdrivelse å si at det har skjedd litt siden den gang.

Etter festivalsommer og 10 x Spektrum med Karpe, samt flere 100 millioner visninger på både TikTok og Instagram, så vi oss nødt til å få en liten oppdatering fra hele verdens favoritt-dansegruppe.

Quick Style-eventyret startet tilbake i 2003 og siden har det bare gått én vei.

Gjengen har vunnet en haug med dansekonkurranser, deltatt i både NBCs World of Dance og Americas Got Talent og koreografert flere musikkvideoer for BTS.

Se også: Gode nyheter for BTS-fansen

Nå har de også gått viralt på TikTok og mennesker fra alle verdens kanter gjenskaper dansen deres, inkludert Jimmy Fallon og Demi Lovato.

Tidligere i sommer dukket gjengen opp i London og skapte furore på Piccadilly Square.

Kort tid etter ble det også kaos på Time Square i New York, hvor de måtte eskorteres vekk da flere hundre mennesker dukket opp for å få et glimt av gutta.

@thequickstylee TIME SQUARE TAKEOVER!!!! #Quickstyle #dance #ny #newyork #timesquare #fjp ♬ Kaala Chasma Viral Trending Song – Kinston

 

730.no tar en prat med Nasir Sirikhan om alt som har skjedd den siste tiden.

Hvordan har dere det for tiden med alt som foregår rundt dere?

– Vi har det veldig bra! Alt som foregår nå skjer jo på den beste mulige måten. Vi har fått til en god del før denne type suksessen, men det det handler om nå er at vi har spredt så ekstremt mye glede over hele verden.

Ifølge Nasir er ikke hovedingrediensen teknikk, hvem de jobber med eller hvor de befinner seg, men muligheten til å føle på glede og samhold som er skapt ut i fra et naturlig og vennskapelig bånd.

Se også: Erling Braut Haaland knuser rekorder også utenfor banen

Quick Style
Quick Style takes New York (Instagram/nazquick)

– Vi kan gjøre det uten å føle på noe press om at man må levere en form for teknisk kvalitet eller noe sånt. Vi fokuserer jo selvfølgelig på det fremdeles, men det å kunne tulle og kødde litt er veldig gøy.

Den positive responsen er ifølge Nasir det nærmeste man kan komme en drøm.

– Det å kunne finne på ting som egentlig ikke krever noe mer en to minutters planlegging og bare le gjennom hele prosessen, forså å bli tatt i mot av flere hundre eller tusen, hvis ikke millioner av positive tilbakemeldinger, det er jo som en drøm.

Se også: Slik ble Oslo-jentene Nina og Diana oppdaget av Netflix

Hundre eller tusen er nok litt vel ydmykt, for vi må absolutt opp i millionklassen om vi skal beskrive responsen verden over.

Dersom man sammenslår visningene på gruppas sosiale medier nærmer det seg heller milliarden.

Hva betyr det for dere at så mange engasjerer seg slik de gjør?

– Det er klisje å si, men dans er et universalt språk. Hvem som helst kan si veldig mye via dansen, men det er ikke alle som klarer å si mye med åpne armer som inviterer alle inn. Det er det jeg føler vi har klart å få til, og det betyr veldig mye for oss.

Se også: HBO-suksessen spiller inn scener i Norge

Hva er det sykeste dere har opplevd så langt?

– Nå spør du et veldig vanskelig spørsmål, fordi vi har opplevd så sykt mye sykt.

Nasir mimer tilbake til da Quick Style ble invitert av en russisk familie til en tre måneder gammel babys bursdagsfeiring i en inngjerdet mansion i Italia der Cirque du Soleil også opptrådte.

Han forteller også om da de ble booket inn til åpningen av et kjøpesenter i Kuwait.

– Karen som eide det hadde booket oss inn fordi vi var sønnens favoritt act, og han fløy inn i helikopter for å håndhilse også å bare fløy han av gårde igjen.

Å jobbe med Karpe her i lille Norge og gjøre 10 x Spektrum, sniker seg riktignok også inn på listen.

Quick Style
The viral sensation Quick Style (akam1k3 og Agri Soltanpanah)

Hvordan har det vært å jobbe med Karpe denne gangen?

– Det har vært veldig naturlig. Vi ble spurt helt i siste liten og vi er stort sett i utlandet, så vi var sånn: «Shit! Hvis de skal spørre oss så må de spørre snart liksom fordi vi er snart opptatt med vår reise».

Se også: Swea Lee til 730.no: – Vis dere selv Ballinciaga!!!

Etter Karpe fikk høre hva Quick Style så for seg ble det raskt bestemt at dette var gutta de måtte ha med seg i Spektrum, og det kun en måneds tid før den første konserten skulle gå av stabelen.

– De var sånn: «Ikke på tenk på det. Spektrum, dere fikser det.» Vi var litt småstressa, for plutselig delte vi ansvaret de har bygget opp i tre år.

Quick Style x Karpe (Instagram/thequickstyle)

– Vi tar jo utfordringer på strak arm uten å nøle, og det er alltid veldig gøy å jobbe med gutta. Vi har begge hatt en unik reise, men også veldig lik og vi snakker veldig likt. Det skal veldig lite til for å forstå hverandre, og vi har en veldig stor respekt for hverandre.

Se også: Nordmenn er nummer 1 på Netflix globalt 🇳🇴

Nasir forteller at de selv har vokst opp med musikken til Karpe, og at de alltid har sett opp til det Chirag og Magdi gjør både med og utover sin kunst.

– Vi er fem individer som har dukket så dypt inn i kunsten at vi føler at vi forstår det på en helt annen måte enn alle andre.

Hvordan definerer dere Quick Style i dag?

– Det startet med meg, Suleman og Bilal i 2003, også ble vi Quick før vi rebrandet oss til Quick Style i 2012. Det er herfra og utover at alt rundt har blitt en del av det.

Quick Style har også et eget dansestudio alias Quick Style Studio, som de har drevet i snart 13 år.

The founding fathers of Quick Style (Oktawian Gornik)

Nasir velger dog å kalle det for en kreativ ungdomsfasilitet hvor de vil tilrettelegge for unge på en annen måte enn det de selv vokste opp med.

– Det var ikke dårlig, men det var ikke tilrettelagt for at ungdom skal kunne tenke stort og tenke kvalitet, og du vet, ta over verdenen.

– Ut ifra dette vi har fått alle karakterene rundt oss som vi er veldig stolte av å ha vært med på å bygge. De er instruktører, dansere, sangere, modeller, filmskapere og en god gjeng med kreative folk.

 
 
 
 
 
Se dette innlegget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et innlegg delt av Quick Style (@thequickstyle)

Quick Style har vært åpne om forskjellsbehandling i underholdningsbransjen når det gjelder dansere og artister, og har jobbet hardt for å endre på dette, både for seg selv og de som kommer etter dem.

– Vi ble bare referert til som danserne mens artister ble ropt opp med navn og fikk en helt annen behandling. Da skurret det med en gang hos oss og vi tenkte: «Hva skjer nå?»

Se også: Norsk influencer overrasker i LA

Nasir forteller at det siste de ville var å være bakgrunnsdansere, til tross for at det er det mange i miljøet siktet etter.

– Vi kan samarbeide med artister, men da skal det stå featuring Quick Style. Når det kommer på TV så står det det, når vi blir ropt opp så er det vårt navn som ropes opp.

Quick Style Studio (Instagram/thequickstyle)

Har dere fått mer respekt som dansegruppe gjennom årene?

– Ja, men nå er det viktigere for oss at de som kommer etter oss får den samme respekten. Det er viktig at den kampen vi har kjempet for så lenge ikke dør ut.

Nasir vil også minne andre dansere på at de må forstå sin egen verdi.

– Du kan ikke ta imot 1000 kr for å sette av 2 uker til å lage et helt fuckings show, møte opp på treninger og være 50 prosent av showet. Også skal du ha, hva da, 2 kroner i timen totalt liksom?

Se også: 5 tilfeller av drøy lønnsforskjell i filmbransjen

– Det er viktig at du vet verdien din. Hvis du skal gjøre det billig så skal du få credits og en viktig plass i omtale eller hva enn det måtte være.

(Instagram/nazquick)

Hva er planene for Quick Style fremover? 

– Jeg føler den nye normalen er at, uansett hvor vi er, så vil det komme innhold. Og det er jævlig chill. Det handler om at vi bare er i en energi og er ved en lokasjon også bare gjør vi det vi vil. Det gir oss mye mer frihet.

Dere ga en heads up til Dubai, Pakistan og India her forleden dag, hva skal dere finne på der?

– Vi har en del opptredener, også har vi klart å få ganske store partnere i disse landene som vi er på vei til å definere samarbeid med. Men, vi reiser også ned for å gjøre det samme greia som i New York og London.

@thequickstylee

Dubai, India and Pakistan! See you soon

♬ Too Cheez Badi Hain – Udit Narayan & Kavita Krishnamurthy

Til tross for at det ser ut som gutta stadig er på farten, får gjengen heldigvis litt tid til å ta det med ro.

Hva gjør dere når dere ikke farter rundt og danser for folk i verdens store metropoler?

– Vi lever en ganske sunn livsstil, som kanskje virker kjedelig for noen. All tid som ikke går til dansen går til familie, også drikker vi mye te, gamer, går turer og er med venner. Vi bare slapper av liksom. 

Nasir Sirkihan, Bilal Malik og Suleman Malik  (Instagram/thequickstyle)

Quick Style kan krysse av en hel haug med prestasjoner av listen, men det er likvel én ting som gjenstår.

Er det noe som kan toppe alt dere har oppnådd så langt?

– Hvis vi fikk koreografere en hel Bollywood-film og fikk være med i filmen selv. Da har du gått inn en dør som aldri lukkes, hvor du vet at du kommer til å være et forbilde for så mange millioner av barn.

Nasir forteller dog at de som regel ikke snakker så mye om ambisjonene.

– Vi har store ambisjoner, men vi er bare sånn, skjer det så skjer det.

Vi gleder oss til å følge med videre!

– Jeg synes det er gøy at dere er med på reisen!

Se også: Norske Havanna Winter til toppen i New York

Les mer