Hopp til hovedinnhold
Quick Style Visit Qatar Amnesty Norge Norway halvor harsem
Yasin Tatby, Nasir, Sirkihan, Egil Mikael, David Vu, Rafael Angelo, Bilal Malik og Suleman Malik aka Quick Style (Instagram/thequickstyle)

Quick Style svarer 730.no: – Vi ble ikke betalt av Visit Qatar

Quick Style kommenterer Qatar-debatten.

Halvor Harsem og Amnesty kritiserer Quick Style for profilering av Visit Qatar, som mange finner skuffende.

Amnesty Norge sin generalsekretær John Peder Egenæs sier til 730.no at «Quick Style er aktivt med på å vaske rullebladet til qatarske myndigheter».

Via Quick Styles manager og talsperson Ibrar Malik får 730.no nå et svar som vi gjengir i sin helhet nedenfor .

Quick Style forteller at de ikke har mottatt betaling fra Visit Qatar under denne reisen. De har fått et honorar fra et kjøpesenter via et eventbyrå. Gruppen minner om at det er viktig for dem å møte fansen der de bor, men viser forståelse for debatten hjemme i Norge. Danserne har lest hva Amnesty sier og de forteller at de gjerne tar et møte med organisasjonen.

Nedenfor er svaret fra Quick Style.

– Vi skjønner at enkelte har stilt spørsmål ved vårt opptreden i Doha. Men historien startet med at vi ble invitert av TikTok-kokken Burak til å være med på åpningen en av hans nye restaurant i Doha.

– Bare noen dager før avreise ble åpningen av restauranten utsatt. Siden reisen allerede var planlagt, fikk vi tilbud om å å opptre og møte fansen på dette kjøpesenteret hvor restauranten skulle åpnes. Dette takket vi ja til. Det er viktig for oss å både produsere innhold og møte fansen på de stedene vi besøker.

– Eventbyrået som hadde booket oss måtte søke om filmtillatelse gjennom Visit Qatar, som både ordnet med tillatelser og tilrettela for filming på de stedene vi valgte ut. Vi har altså ikke blitt sponset, og ikke mottatt penger fra Visit Qatar under denne turen. Vi ble betalt av kjøpesenteret gjennom et eventbyrå. Til vår store overraskelse dukket det opp mer enn fire tusen mennesker for å møte og se oss danse. Noe som er ganske tydelig i videoen vi har delt.

– Vi skjønner debatten dette kan skape i Norge og så også kommentaren til Amnesty, og møter gjerne dem for en samtale.Nå er det også slik at 70% av alle følgerne våre er fra Midtøsten og Sør Asia, og etter Dubai og Doha går ferden videre til Pakistan og India. Og igjen videre til Canada, USA, og sikkert flere andre land i Midtøsten. Vi blir inspirert av kultur, og målet vårt er å fremme mangfold og bryte barrierer gjennom dans, og da er det veldig viktig for oss å være der fansen er.


En stor andel av Qatars befolkning består nå av migranter som har kommet fra land som Bangladesh, Filippinene, India og Nepal for å bygge stadioner og infrastruktur til VM.

Rapporter fra blant andre Amnesty viser at arbeiderne utnyttes på det groveste. Flere tusen mennesker, de fleste unge, friske voksne, skal ha mistet livet på jobb for VM i Qatar.

Les mer om situasjonen i Qatar

Les mer