Hopp til hovedinnhold
Brad Pitt, Quentin Tarantino, Margot Robbie og Leonardo DiCaprio under Cannes-premieren (Matt Winkelmeyer/Getty)

Hva sier anmelderne om Once Upon a Time in Hollywood?

Enda en smash.

Når Leonardo DiCaprio og Brad Pitt teamer opp for første gang, er det via Quentin Tarantino i Hollywoods Golden Age anno 1969. Det samme året Charles Manson-familien drepte filmstjernen Sharon Tate, spilt av Margot Robbie.

Once Upon a Time in Hollywood, regissørens niende film, fikk seks-syv minutters stående applaus under Cannes-premieren.

Det er langt fra rekord, men så langt den lengste klapperunden under årets festival.

Filmen har i skrivende stund 9.5 av 10 stjerner hos IMDb.

De første anmeldelsene ser også ut til å gjenspeile responsen.

Foreløpig gir nesten samtlige journalister to tomler opp.

Vel, kanskje utenom The Hollywood Reporter, som ser ut til å gå for én tommel.

– Ujevn, treig struktur og ikke uten flate partier. Men dette er også et sjarmerende og karakteristisk, rebelsk kjærlighetsbrev til inspirasjon, mener bransjebladet.

Resten gir stort sett terningkast high five og høyere.

Margot Robbie (Gareth Cattermole/Getty)

– (Quentin Tarantino) ser ikke ut til å hatt det så gøy på flere år. Det er også, pussig nok, hans mest medfølende film på mer enn et tiår, føler New York Magazine.

– Brad Pitt og Leonardo DiCaprio er fantastiske sammen. Selv om ingen av dem er noe vi bør kalle «gamle», så har ansiktene deres, én gang strøkne som airbrushet skolebilder, nå oppnådd en værslitt perfeksjon, observerer TIMEs (kvinnelige) anmelder og gir full pott.

– Tarantinos niende film er hans mest nedstrippete, tankefulle og kanskje mest personlige arbeide til dags dato, mener Little White Lies.

– En mektig, minnevekkende, konseptmessig genistrek, med mye foot-fetishing (QT er svak for kvinneføtter), uunnvikelig skremmende og uventet gripende, sier Los Angeles Times.

– Enkelt og greit, jeg bare utfordrer alle med rødt blod i årene til å ikke reagere på dette gale vågestykket av en Tarantino-film, og ikke sprette rundt i kinosalen på grunn av den øyeblikkelige nytelsen som filmen leverer, hviner The Guardian og gir fem av fem stjerner.

Once Upon a Time in Hollywood har offisiell verdenspremiere på fredag.

Et av medlemmene i Manson-familen spilles av 21-åringen Sydney Sweeney, som i sommer har blitt godt kjent som frisinnede Amy i rekordsuksessen Euphoria; HBOs drøyeste serie på lenge.

Se også:

Quentin Tarantinos kino får politibeskyttelse før premieren på hans nye film

Manuset til Christopher Nolans nye film skal være «helt utrolig»

Les mer