Hopp til hovedinnhold
NICOLE OG HENNES PUSEKATTER MED INDISK MUSIKK (UNIVERSAL)

Pussycats slo klørne i Slumdog

Nicole Scherzinger er ikke bare henrykt over filmen Slumdog Millionaire, men også den Oscar-vinnende musikken. Spesielt låten «Jai Ho» i den storslåtte sluttscenen.
Da noen røpet overfor Pussycat Dolls-sjefen at tittelen er det indiske uttrykket for «mjau», hadde hun ikke noe valg; Nicole måtte lage sin egen versjon.

Den gode historien overfor er den første forklaringen på hvordan sangen ble til, men i ettertid har den vist seg å ikke være helt sann. «Jai Ho» er ikke engang indisk kattespråk.

Produsenten Ron Fair, sjefen for musikkselskapet Geffen, forteller Times Of India at han og Interscopes Jimmy Iovine, kontaktet A.R. Rahman, den kjente, indiske artisten som synger filmversjonen.

– Vi ønsket å forsøke å lage en god poplåt uten å gå for mye bort fra den originale melodien. Jeg brukte en uke på å redigere sangen, sier Fair.

Innspillingen med Pussycat-piken foregikk i London, og Rahman, som var tilstede via webcam fra India, skal ifølge produsenten ha vært veldig positivt innstilt og engasjert.

Hør Nicole Scherzingers «Jai Ho»:


Nicole forteller til avisen at hun ikke vil kalle sin versjon for en remix, heller en tolkning.

– Jeg ville beholde sangens integritet, men også benytte den sexy musikken som han brukte. Videoen vil bli morsom, lover den filipinsk-amerikanske 30-åringen, som på en god dag kan se litt indisk ut.

Det kommende klippet hun referer til ble nylig skutt blant gamle tog i Østerrike, på et sett designet som sluttscenen i Slumdog Millionaire.

(«Jai Ho» betyr for øvrig blant annet «hallelujah» og «lykke til».)

Nicole Scherzinger og hennes gruppe er dessuten aktuell med musikk til filmen Confessions Of A Shopaholic, som også er en versjon av en annen artists låt.

«Bad Girl» er ironisk nok Rihannas duett sammen Chris Brown. Selv om den ikke ble offisielt utgitt, har flere amerikanske radiostasjoner begynt å spille låten.

Hør Nicole og Rihannas to versjoner av samme sang.

Nedenfor kan du se sluttscenen fra Slumdog Millionaire.

Spoiler alert:


Freida Pinto takket ja til Hollywood-tilbud.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer