Hopp til hovedinnhold
STYGG MØKKAFILM/UNDERVURERT KULTKLASSIKER BLIR NY I 2010 (MCA/UNIVERSAL PICTURES)

Klar for ny Dune? Floppen til David Lynch pusses opp

Med Will Smith-suksessen Hancock i boks, kan regissør Peter Berg velge og vrake i tilbud.

New York-mannen overrasker derfor mange ved å sannsynligvis gå for en ny versjon av Dune, David Lynchs science fiction-flopp fra 1984.

Ifølge Variety er regissøren i forhandlinger om en reboot av filmen.

En film så kaotisk både foran og bak kamera at selv David Lynch trakk seg fra mesteparten av den ambisiøse markedsføringen rundt premieren.

(Den ble satt opp på/i Colosseum i Oslo, Nord-Europas største kinosal.)

Dune, som foregår i fremtiden i et annet univers, og er basert på boken med samme navn, og har med blant andre Kyle MacLachlan, som senere ble Agent Cooper i Twin Peaks, svenske Max von Sydow og Sting fra The Police.

Den kjente, amerikanske anmelderen Roger Ebert skrev at Dune er «uforståelig», «stygg», «poengløs», med «et av de mest forvirrende manusene noensinne».

I etterkant har filmen fått flere trofaste tilhengere, og Peter Berg, som er best kjent som Dr. Billy Kronk i serien Chicago Hope, ser altså ut til å være en av dem.

Men oppgraderingen av David Lynch-kalkunen er ikke det eneste spenstige prosjektet 46-åringen har tatt på seg. I følge Empire skal den fremadstormende regissøren også lage en ny filmversjon om den greske halvguden Herkules.

Forhåpentligvis blir Peter Bergs kommende Hercules: The Thracian Wars bedre mottatt enn både den originale Dune og Arnold Schwarzeneggers filmdebut Hercules In New York:

Trailer for Dune:

Les mer