Hopp til hovedinnhold
SLIPKNOTS GLADGUTTER (ROADRUNNER/BONNIER)

Purung galskap i Oslo Spektrum

Slipknot kom, så og vant.

Pyro var på mandagens konsert. Her er litt av det vi skriver om supershowet på NRK.no/pyro.

Kveldens første store høydepunkt blir «Before I Forget», som får hele Oslo Spektrum til å reise seg mot taket i ekstase. Vokalist Corey Taylor er en av de beste og mest erfarne frontmennene i bransjen, men til og med han blir litt overrasket når 5 000 kids reiser hendene i været da han spør hvem som er på Slipknot-konsert på første gang.

Det er lenge siden vi har sett så unge og så gærne konsertgjengere i Spektrum.

Men om brorparten av publikum er på sin første Slipknot-konsert, så vet de hva som skal skje når «Spit It Out» tas ned mot slutten, og alle får beskjed om å sette seg på gulvet. På «JUMP THE FUCK UP!» eksploderer hele betongklossen Spektrum i tusenvis av fillebiter, og Slipknot har gjort jobben, og vel så det.

«The Heretic Anthem», «Disasterpiece», «Duality» og «People = Shit» er storslagne som aldri før, men vi har en ting å utsette på konserten. Midtveis kommer «Dead Memories» og «Psychosocial» fra All Hope Is Gone-albumet, mend et er da også det eneste vi får derfra.

Slipknot har nylig gitt ut et suksessrikt album, og det er åpenbart på de to sporene at publikum kan hver eneste tekststrofe, og da er det veldig rart at de ikke spiller mer låter derfra. Vi synes de burde inkludert åpningssporet «Gematria», balladen «Snuff» og monsteret av et tittelspor, «All Hope Is Gone». Da hadde kvelden vært helt perfekt.

Men uansett: Slipknot kom, så og vant, og det var rett og slett vakkert å se at et så ungt publikum kan være så engasjert, dedikert og klin kokos. Det lover bra for framtiden. Terning 5 til Slipknot, terning 6 til publikum.

Les mer om konserten på NRK.no/pyro.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer