Hopp til hovedinnhold
(

Pumba: – Fuck it, hva skal man være hvis man ikke er ærlig?

(MATTIS FOLKESTAD/NRK)

Richard Bravo alias Pumba har gjestet flere viktige artister og låter enn de aller fleste. Som Karpe Diem, Madcon og Joddski, for å nevne noen. (Mer om det her.)


I dag er debutalbumet hans endelig ute, oppkalt etter Holmlia-artistens ekte navn. På platen har han med seg blant annet Karpe-Chirag og Arshad Maimouni, og alle låtene på
Richard Bravo er produsert av Tommy Tee.


Hør hele albumet via Spotify eller WIMP, og se hva han selv forteller om låtene under. 

«Richard Bravo»


– Ironisk nok så var det det siste vi gjorde på hele albumet, jeg har alltid vært fan av store introer med mye av alt. Men her passet det å ha det strippa ned til ordene jeg sier, og de forklarer seg selv ganske bra mener jeg. En slags historie som fører deg igjennom hele albumet.


«Bravo»


– Tittelsporet. Den her er et lite oppgjør med fortiden, samtidig som det er starten på et nytt kapittel. Gamle meg kontra nye meg. Det var med denne vi virkelig begynte å bange ut låter i studio, alt kom på løpende bånd etter denne. Arshad Maimouni og Tommy er på låta, ikke nok til å kalle det features men nok til at de gjorde den til hva den er.


«Klikka» m/ Mae og Chirag


– De tror det har klikka helt for meg haha. Kjærligheten for det jeg gjør er større enn noe annet.


Men kan man ikke leve av det blir det kjapt et problem, folk tror det har klikka siden jeg er såpass gammel og ennå ikke har no særlig å vise til. En sånn beat som gjør at låta skriver seg sjøl.


«Eva» m/ Lotus 


– En av favorittbeatsa på albumet, mørk og dyster. Den handler om at jeg har en sykdom; penger. Og hun snakker til meg, sier at vi er ment for hverandre. Jeg prøver å gi slipp men hun finner alltid en måte å overbevise meg på. Lotus er helt grov på den låta her og den hadde ikke vært halvparten av det den er uten henne. Grunnene til at den heter Eva er mange….


«Kommer snart» m/ Andreas Ihlebæk– Du vet den følelsen av å aldri være bra nok? Og du vet at du sjøl er grunnen til det?


Der har du kommer snart. Jeg prøver og prøver men når aldri helt frem. Andreas er helt fantastisk på låta, satte stemningen fra første stund.


«Storbydynamikk» m/ Ken Ring og Arshad Maimouni


– For meg er det wow å ha med Ken, sånn helt ærlig, legende hørt på han siden kid. Alltid problemer i storbyer eller hva? Vi snakker om det og dryssa på litt Arshad i hooket.


«Du kan ikke»– Jeg trodde aldri jeg kom til å «synge» en hel låt på albumet. Tommy og jeg gikk utenfor komfortsonen på denne, men det var det som krevdes… Som jeg sier på starten så er det en låt jeg har prøvd å gjøre i mange år men aldri klart å løse den på riktig måte. Den handler om venner jeg har mista pga dop og alt mulig piss.


«Lystløgner»


– Ærligheten varer lengst sier de, jeg måtte lære på den harde måten. Jævlig spesielt å utlevere seg selv på den måten, var mer enn ukomfortabel når jeg spilte inn men fuck it hva annet skal man være hvis man ikke er ærlig.(SANDRA MEI LING NOER)


«Jeg ser deg» m/ Andreas Ihlebæk


– Denne handler om hverdagsheltene vi vanligvis ikke legger merke til. Folk som sliter men aldri gir opp og jobber ræva av seg for å forbedre tilværelsen til seg selv og andre. Det er de som er helter, krigere, supermann, hulken, u name it du skjønner hva jeg mener. Andreas på hooket igjen, vakkert. 


«Velsignet» m/ Arshad Maimouni


– Denne her er til de tre viktigste damene i mitt liv. De betyr alt for meg. Og hjalp meg mye når det var som mørkest. Familien er alt, jeg er velsignet. Hvem andre enn Arshad kunne levere på den her?


«Jeg klarer meg» m/ Sandra Mei Ling Noer


– Siste låta på albumet. Jeg ville bare fortelle alle I’m good. Ingen grunn til å bekymre seg for meg alt går som det skal. Sandra leverer et chill element til hooket og gjør det fløyelsmykt.


(SANDRA MEI LING NOER)


Se også: Tommy Tee samlet hip-hop-Norge – se bilder og video

Nyeste saker fra 730.no

Les mer