Hopp til hovedinnhold
KLASSIKER (PUMA)

Pumas hip-hop-favoritt relanseres

KLASSIKER (PUMA)

Denne saken er skrevet i samarbeid med Puma og motenettstedet Melk & Honning.

Nesten 70 år etter oppstarten holder Puma fortsatt koken, noe de nå feirer med eksklusive slipp gjennom hele 2018. 

Helt tilbake i 1924 begynte brødrene Adolf og Rudolf Dassler å lage sko sammen. Sammen stod de bak «Brødrene Dasslers Skofabrikk», før de etter noen år gikk hvert til sitt. I 1948 startet Adolf merket Adidas, mens Rudolf grunnla den tidligere versjonen av Puma, Ruda.

Med over 65 år på baken gjør dette Puma til et av de eldste sneakersmerkene som fortsatt er hot i dag.

Skomodellen Puma Suede fra 1968 ble en «gamechanger» innen både sport og populærkultur.Fortsetter nedenfor

LIKE RÅ 50 ÅR ETTER (PUMA)

Modellen er også kjent under navnet «Clyde», da det var det den kjente basketballegenden Walter «Clyde» Frazier fra New York Knicks som først spilte med det som skulle bli et par ikoniske joggesko.
Frazier, som var like kjent for sin gode stil utenfor som på banen, spurte Puma om de kunne lage Suede i en videre modell med lettere såle, og dermed ble «Clyde» født. I motsetning til de konkurrerende føttene på banen, var Frazier sine sko lagd av semsket skinn. Dette gjorde at blikket ble rettet ekstra mot skoene signert det tyske selskapet.

Puma Suede har siden den gang bemerket seg på mange forskjellige idrettsbaner – løpebaner, tennisbaner og fotballbaner.

Fortsetter nedenfor

BEAT STREET VS RAE SREMMURD (PUMA)


Utover 80-tallet ble Puma Suede favoritten til mange hip hop-legender. 

Gjennom filmen Beat Street fra 1984, som handlet om breakdansere i New York, kan man se at skoene var en viktig del av kulturen, da nesten alle hadde Puma Suede på føttene.

Fra artister som Beastie Boys og Mc. Shan til nåtidenes Rae Sremmurd og Young Thug har skomodellen holdt seg like relevant i 50 år.

I 2018 feirer PUMA Suede 50 år. 

Gjennom hele året kommer 50 ulike slipp som representerer de forskjellige subkulturene de ikoniske skoene har vært en del av – fra musikk, mote, street og popkultur. Feiringen av Suede-modellen vil også inkluderer relanseringer av gamle modeller.

– Suede representerer enkelt og greit hva vi i PUMA står for som et merke. Ta en standard, gjøre det til en «must have» og bli ikonisk, forteller Helmut Fischer fra PUMA.
Merket har allerede tyvstartet feiringen ved å blant annet slippe Puma Suede Classic B-Boy, som feirer den ikoniske skoens plass i hiphop- og breakdancing-miljøet med den klassiske silhuetten, oppgradert med litt ekstra bling. 

Skoene har også fått en tilhørende kleskollesjon som blant annet betår av tracksuits. 

Puma Classic B-Boy er tilgjengelig hos Urban i rød og svart

Se også: Fete sko for norsk vinter

Nyeste saker fra 730.no

Les mer