Hopp til hovedinnhold
Hvem andre enn Uma kunne spilt Mia Wallace? (Miramax)

Pulp Fiction 25 år: Se hvem Tarantino egentlig ønsket seg

Det er 25 år siden 90-tallets største kultklassiker Pulp Fiction kom ut. Tiden flyr!

Filmen som traff lerretet i 1994 ble nesten en umiddelbar klassiker. Med mørk humor, og et manustekke få hadde sett maken til etablerte Tarantino seg med denne filmen som en av nåtidens største regissører.

En posisjon han fortsatt med rette holder i dag. Og Pulp Fiction topper også i dag listen over Tarantinos høyest rangerte filmer.

I et 2015 intervju uttalte Tarantino at trikset bak Pulp Fictions suksess var å «ligge foran, så de ikke klukker over filmene dine om 20 år.»

­– Om Pulp Fiction var folk litt sånn: «Wow, jeg har aldri sett en film som det før. En film kan gjøre dette?»

Pulp Fiction har ikke bare satt en ny standard for uavhengige filmer, den har også definert karrierene til stjerner som Uma Thurman, John Travolta og Samuel L. Jackson.

Men, skal en tro denne ønskelisten så hadde nok noen av filmens mest ikoniske karakterer sett ganske annerledes ut, hvis Tarantino hadde fått viljen sin gjennom.

Regissøren gir skuespillerne stjerner etter hvor sterkt han ønsker dem i rollene.

På listen over potensielle Pulp Fiction-stjerner finner vi mange kjente navn: 

Tarantions Pulp Fiction-ønskeliste (Reddit)

Listen trekker blant annet frem 80-talls-legenden John Cusack (Say Anything…, Sixteen Candles) som soleklart førstevalg for rollen som Lance.

For rollen som Jody holdt Tarantino det i familien. Jody var først tiltenkt Patricia Arquette (Boyhood, The Act), men endte hos søsteren Rosanna.

Karakteren Pumpkin ble skrevet for Tim Roth, men hadde han takket nei hadde tilbudet gått videre til Johnny Depp. Lenger nede på ønskelisten hadde han også John Cusack, Christian Slater og Nicolas Cage. Trioen ble også vurdert til Lance.

Quentins danske favoritt Michael Madsen (Kill Bill, Reservoir Dogs) takket nei til rollen som Vincent. Flaks for John Travolta, som bare var et «sterkt, sterkt andrevalg».

Tarantino innrømmer også at han på det tidspunktet var veldig opptatt av å få med kule skuespillere i filmene sine. Heldigvis har fokuset hans forandret seg, litt i hvertfall.

– Den gang var jeg my mer begeistret over kul casting, forteller Tarantino.

– Jeg likte ideen om å ta en skuespiller jeg alltid hadde likt men som ikke ble brukt så mye mer, å putte ham i en film og vise hva han kunne gjøre. Men jeg føler det ikke sånn mer. Nå handler alt om karakterene mine.

Slik ble den endelige rollebesetningen i Pulp Fiction:

Pumpkin: Tim Roth
Honey Bunny: Amanda Plummer
Vincent: John Travolta
Jules: Samuel L. Jackson
Lance: Eric Stoltz
Jody: Rosanna Arquette
Mia Wallace: Uma Thurman
Butch: Bruce Willis
Fabienne: Maria de Medeiros
The Wolf: Harvey Keitel
Koons: Christopher Walken
Marcellus Wallace: Ving Rhames

Les også: Anmeldelse: Nostalgisk Quentin Tarantino gir fansen og Hollywood det de vil ha

Les mer