Hopp til hovedinnhold
HOLLYWOOD, CA - MARCH 02: Actor Kevin Spacey arrives at the 86th Annual Academy Awards at Hollywood & Highland Center on March 2, 2014 in Hollywood, California. (Photo by Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)
(Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

Prøvde Kevin Spacey å misbruke gutt (14)?

I kjølevannet av Harvey Weinstein-avsløringene står en rekke skuespillere, artister, bransjefolk og andre folk nå frem med sine egne historier. Sist ut: Star Trek: Discovery-skuespiller Anthony Rapp.

Den nå 46 år gamle Chicago-mannen forteller at han som 14-åring ble forsøkt misbrukt av dobbelt Oscar-vinnende Kevin Spacey (58). American Beauty-stjernen var på det tidspunktet 26. 

Spacey og Rapp skal ha møtt hverandre i 1986 da begge spilte i Broadway-teaterstykker, og Spacey inviterte den da 14 år gamle gutten til en fest hjemme hos seg.

Til Buzzfeed News forteller Anthony Rapp at Kevin Spacey løftet ham opp og bar ham til sengen. Der skal den da 26 år gamle skuespilleren ha presset seg på ham, og det var ifølge Rapp ingen tvil om at den 12 år eldre mannen hadde seksuelle intensjoner. 

Anthony frøs først til is, før han klarte å komme seg unna Spacey. Tenåringen gjemte seg så på badet, før han bestemte seg for å forlate festen. Spacey skal så ha blokkert døren og spurt unggutten om han var helt sikker på at han ville dra hjem. 

31 år senere forteller Rapp at han naturlig nok har slitt med å se House of Cards-skuespilleren «overalt» i årene etter, og at han har opplevd flere traumatiske opplevelser etter det angivelige overgrepsforsøket. 

Saken fortsetter nedenfor


ANTHONY RAPP ALIAS PAUL STAMET I STAR TREK: DISCOVERY (CBS)

Etter at intervjuet ble publisert i natt norsk tid var PR-folkene til Kevin Spacey raske på ballen. 

58-åringen kommer med en slags unnskyldning til Anthony Rapp, men sier at han ikke husker hendelsen. Den prisvinnende superstjernen skylder på fylla, og benytter samtidig anledningen til å fortelle verden at han er homofil. Noe han mange ganger har nektet for tidligere.

Spacey høster dermed kanskje litt sympati i samme slengen, og klarer samtidig å snu narrativet til å handle om sin egen legning – og ikke bare det påståtte overgrepsforsøket mot den mindreårige gutten.


Les hele uttalelsen nedenfor. 

 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer