Hopp til hovedinnhold

Profesjonelle partystartere til Hove

Hove bekrefter at The Prodigy får æren av å avslutte festivalen med en nattkonsert på scenen Amfiet torsdag 25. juni.

Det betyr at det et eller annet sted i Tromøya-skogen denne natten, vil bli minst én særdeles hardcore, britisk etterfest.

Ifølge pressemeldingen fra Hove, regnes gruppen som en av de viktigste stilskaperne innen elektronisk dansemusikk, med over 17 millioner solgte album siden oppstarten i Essex i 1990.

De har – nesten mot alle odds – fått lekker kritikk for sin comebackskive Invaders Must Die.

Melvin Benn (Hoves «redningsmann» og Festival Republic-eier) og gutta går «way back».

– The Prodigy gjorde sin første festivaljobb for meg på begynnelsen av 90-tallet, da ravebølgen rullet over de britiske øyer. Selv om festivalen lå i Oxfordshire kunne du høre musikken helt inn til London! De ga alle et gedigent hakeslepp, meg inkludert, sier Melvin.

– Dette er noe sånt som den 20. festivaljobben de gjør for oss i Festival Republic, og de har aldri skuffet. I år spiller de blant annet på Reading, Leeds og Glastonbury, i tillegg til Hove. 

– Showene til The Prodigy er definisjonen på mayhem, og jeg er ganske sikker på at de spesielle omgivelsene på Hove vil opplevelsen en ekstra dimensjon.

Nyheten om at The Prodigy er klare, kommer dagen etter at Hove utenfor Arendal er kåret til en av Europas 20 beste festivaler av store The Times.

Andre navn på plakaten så langt er blant andre The Killers, Q-Tip, Faith No More, Slipknot og Franz Ferdinand. Flere artister vil annonseres på Hovefestivalen.no.

Videoen til tittelsporet «Invaders Must Die» har skuespilleren Noel Clarke fra serien Dr. Who i hovedrollen, sammen med endel metaforer og The Fat Of The Land-referanser:


Selv drøye ti år etter at den kom, gjør videoen til «Smack My Bitch Up» fortsatt susen. Se den på nytt nedenfor.

Her sampler The Prodigy Kool Keith fra Ultramagnetic MCs «Give The Drummer Some» fra 1989.


Les mer