Hopp til hovedinnhold
CHARLES MANSON PÅ KINO VIA QUENTIN TARANTINO (DIMENSION, LAPD)

Premieredatoen til den nye Quentin Tarantino-filmen er ikke tilfeldig

CHARLES MANSON PÅ KINO VIA QUENTIN TARANTINO (DIMENSION, LAPD)


Nesten nøyaktig tre år etter western-thrilleren
The Hateful Eight, så annonserer Quentin Tarantino datoen for sin neste film. Prosjektet med arbeidstittelen Helter Skelter får ifølge The Independent premiere 9. august 2019.

Handlingens detaljer er ikke offentliggjort, men filmen finner sted i Los Angeles anno 1969, og blir trolig enda en voldelig Tarantino-affære. 
 
Den røde tråden er nemlig miljøet rundt Charles Manson.  

Premieredatoen markerer at er det 50 år siden Sharon Tate og fire av hennes venner ble drept av Mansons følgere.
Den 26 år gamle skuespilleren var gift med regissøren Roman Polanski, og var 8,5 måneder gravid da hun ble myrdet i Los Angeles-huset sitt.MARGOT ROBBIE SKAL KANSKJE SPILLE SHARON TATE (PARAMOUNT, FOX)


Quentins filmer pleier ikke å komme om sommeren (blockbuster-perioden), men på slutten av året. Dette var dog med hans partner Harvey Weinstein, som har distribuert filmene til Quentin siden 1992s Reservoir DogsNå har ringreven alliert seg med Sony Pictures og angivelig fått et budsjett på over 100 millioner dollar.
 


Innspillingen av 
Helter Skelter skal starte allerede i vinter, men det er ennå ikke bekreftet hvem som skal spille. Ordet på bransjegatene er at rollen som Sharon Tate går til Margot Robbie, og at både Tom Cruise, Brad Pitt og Leonardo DiCaprio er i dialog med regissøren.


(Tenk deg Leo som Charles Manson?)

LEO, TOM OG BRAD VIL MED I HELTER SKELTER (FOX, PARAMOUNT, A24)Arbeidstittelen Helter Skelter er tatt fra The Beatles-låten med samme navn fra deres såkalte White Album, hvis tekster musikeren Charles angivelig tolket som koder for en kommende rasekrig. 

 


Kultlederen, med hakekors tatovert i pannen, planla at han og følgerne – som var hvite – skulle regjere i USA etter at de svarte hadde drept alle landets hvite innbyggere mens Manson-«familien» lå i skul. Teorien til Charles skal ha vært at kun hvite var i stand til å lede landet, og drapene de utførte skulle bidra til at rasekrigen startet.
Spoiler: I forrige måned døde Charles Manson 83 år gammel i fengsel. (Han anket om prøveløslatelse 12 ganger uten hell. Hans neste sjanse for å bli vurdert løslatt ville vært i 2027.) 
 

Quentin Tarantino byttet filmstudio etter å ha stått skamfullt frem i kjølvannet av avsløringene om Harvey Weinsteins langvarige seksuelle trakassering av kvinner. Quentin innrømmer at han i årevis har hatt en viss kjennskap til forholdene til sin mentor. – Jeg visste nok til å skulle ha gjort mer enn jeg gjorde, sier regissøren til New York Times, og indikerer at han han angrer på å ha fortsatt å jobbe med Harvey.– Jeg skulle ønske jeg tok ansvar for hva jeg hørte om. Hvis jeg gjorde jobben jeg skulle ha gjort da, så måtte jeg ha sluttet å jobbe med ham. Quentin innrømmer at han bagatelliserte ryktene om overgrep, og legger til at alle som var nære Harvey visste om «minst én av de episodene». Noe han vet ikke klinger godt. 


– Alt jeg sier nå vil høres ut som en bedriten unnskyldning.  
 
 

Les mer