Hopp til hovedinnhold
RAPPER SOM ROCKER HATT (TEE PRODUCTIONS)

Premiere på Don Martins hattevideo

RAPPER SOM ROCKER HATT (TEE PRODUCTIONS)

Den nyeste singelen fra Don Martins Mann for min hatt er hattete «Fedora Don» med Boss Castro, og 730 har gleden av å vise frem den Tommy Tee-produserte låtens kliss nye, særdeles kledelige video nedenfor praten med Oslo-rapperen.

Grattis med fet video!

– Takk. Jeg har ikke egentlig gjort noe som helst annet enn å være stoka. Shout out til Truong Vu Pham, Vegard Aspelund. Ole-Jørgen Ramstad og Simon Compagnet fra Brandlab som kom med ideen og laget videoen.

Hva betyr «Fedora Don» og hvordan blir man det?

– Fedora er en stil av hatt. Så det er jo en tittel. Resten blir forklart i låta.

Hva er ideen bak videoen?

Simon: – Don Martin kom en kald vinterdag hutrende inn på kontoret vårt uten lue fordi han hadde låta om hatten sin. Kaldt, tenkte vi, men vi får vel lage en hattevideo til stakkaren. Målet var å produsere en veldig ukomplisert video som handlet om hatt, hatter og ikke så mye om vanlig hatter, men aller helst Fedora-hatter, men som ikke måtte forveksles med gummihatter eller hatter med tre kanter. Det var særdeles viktig at den ikke ble forvekslet med revelåta om hatti hatti hatti hatt, så vi jobbet veldig lenge for å unngå scener med dansende dyr som kunne stå på to ben. Vi har fått mye kunnskap om hatter og lært mye av å jobbe med den ferske Spellemannen. Vi kommer likevel til å fortsette med å lage design man kan ta av seg hatten. Sjekk andre arbeider vi har dratt opp av hatten på Brandlab.no.

Martin, liker du Mad Men-stilen?

– Gutta visste å rocke hatt og stil i hvertfall på den tida. Du kom liksom ikke på jobb i bolebukser.

Du er veldig glad i Tommy Tee (#pause). Hva gjør Tommy så rå?

– Mange ting. Det viktigste for meg er at Tommy og jeg vil samme tingene og det er gøy å jobbe med ham. Men Tommy er sykt innovativ og lager mye forskjellige beats. Ofte ligger det han ligger langt foran i tid, veldig mye av de beatsa jeg plukker er flere år gamle. Og kan fortsatt høres ut som neste år. Selv om det ikke er det denne låta er, den er mer en classic hip-hop-beat, som han også er mester av.


Hva er kulest med påske?

– At Oslo tømmes for alle folka. Det er som å gå ut på en tirsdag. Du slipper alle brølapene.

Hva gleder du deg mest til i sommer?

– Aaaaah! Jeg gleder meg til at det blir sommer! Jeg gleder meg til å flakke omkring. Og seff til å spille masse, masse.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer