Hopp til hovedinnhold
VELKOMMEN TIL HUSET PÅ PRÆRIEN (HBO NORDIC)

Premiere i dag! HBOs Westworld: Tusenfryd, go home

VELKOMMEN TIL HUSET PÅ PRÆRIEN (HBO NORDIC)

Oppdatert 3. oktober: I dag har Westworld premiere! Vi har sett de første episodene, se hvorfor vi anbefaler Westworld nedenfor. 

Sjekk ut episode 1 hos HBO Nordic

Sak fra 17. september

Du har kanskje sett flere bilder og trailere på Westworld, serien som sender deg inn i en western-tilværelse og som har hentet inn norske Ingrid Bolsø Berdal (Hercules, Fritt Vilt, Hansel & Gretel: Witch Hunters). Men kan serien tilby mer enn bare en smoothie av tørr ørken, løskrutt og whiskey dansende over bardisken?


Svaret er ja, og de som ikke har bruker hos prøve å bli Justin Biebers danser eller se Josefine fra Skam fortelle noe artig.

Fortsetter nedenforNÅR DU INNSER AT ROBOTENE DINE ER SMARTERE ENN PLANLAGT (HBO NORDIC)

Dette er ikke en av de seriene en skrur på samtidig som hjernen skrus av etter en lang dag, men en som legger mye tillit i dine armer fra første stund. For om du faller ut i løpet av første episode, gir opp og switcher over til noe med latterboks i bakgrunnen så… Så er jo det litt synd for deg selv da.


For sakte men sikkert faller brikkene på plass, og du skjønner at
Westworld er som en slags fornøyelsespark for rike mennesker som er lei av deres vanlige luksusferie. Hos Westworld tilbys nemlig en ferietur utenom det vanlige, der du side om side med programmerte roboter (som blir spilt av mennesker – selv om robot-ferdighetene av og til er skremmende gode) får leve ut drømmen som cowboy. Når besøkstiden er over ender robotene gjerne opp med å bli plaffet ned så de enkelt kan tas med til omprogrammering.


For der er alltid en ny historie å fortelle og robotene husker jo uansett ikke de utallige tingene de har vært med på (men så gör dom faktisk det ;-PppPpPPpP).

Fortsetter nedenfor


NORSKE INGRID BOLSØ BERDAL ER RÅ (HBO NORDIC)

Nei, HBO har absolutt lagt et gullegg her og de som ikke gir opp etter første episode kan glede seg til å bli dratt inn i dypet. Skuespillerlista i Westworld er heller ikke noe å kimse av, da vi får se blant andre Anthony Hopkins (Nattsvermeren, Hannibal, Thor), Ed Harris (The Rock, The Abyss, Gravity), Evan Rachel Wood (The Wrestler, Across the Universe, The Ides of March), James Marsden (Superman Returns, X-Men, The D Train), Thandie Newton (The Pursuit of Happyness – ja, den skrives sånn, Mission: Impossible 2, Crash), Rodrigo Santoro (Love Actually, Focus, 300), Louis Herthum (True Blood, The Last Exorcism, Breaking Bad) og norske Ingrid nevnt tidligere i saken. Lista over nevneverdige navn er lengre, men et sted går jo tross alt grensen.


Basert på filmen med samme navn fra 1973 er hver episode av
Westworld på rundt en time, og kritikere verden rundt er mektig fascinerte. Hos Collider prøver de på lik linje med undertegnede å bekrefte at dette er så mye mer enn søndag-Norges favorittserie Bonanza.


– Med kjærlighet er serien bygd opp med et logisk fundament og en ny verden, smeltet sammen med estetikken fra ville vesten og kalde elementer fra science fiction i laboratoriene som kjører parken på en måte som føles troverdig, skriver den imponerte avisen.


Etter tre episoder sett blir det noe så raust som 4,9 av 5 klapp fra 730. Nå vet vi jo ikke 100 % hvordan historien ender, men skapt av Jonathan Nolan (
The Dark Knight, The Dark Knight Rises, Interstellar… ja broren til Christopher) og kona Lisa Joy er dette en tungvekter som sies å være HBOs neste Game of Thrones og alt vi vil er å skru av telefonen og fokusere på fortsettelsen.


Ta en titt på den heftige traileren til
HBOs Westworld som har premieredato 2. oktober!Se også:
2Pac hylles! Se ny trailer for spillefilmen

Nyeste saker fra 730.no

Les mer