Hopp til hovedinnhold
KJEKKE ALEX FRA FREDRIKSTAD X SVETT, SVENSK SUPESTJERNE AKA AVICII 

Premiere: Fredrikstads svar på Avicii? ♫

KJEKKE ALEX FRA FREDRIKSTAD X SVETT, SVENSK SUPESTJERNE AKA AVICII  (S & L PRODUCTIONS) 

Vi skriver mye om norsk, elektronisk musikk, men det er ikke rart. De siste årene har det dukket opp flere talenter enn vi klarer å holde styr på, og flere av dem har allerede fått massiv oppsving utenlands. (Hei Kygo, Cashmere Cat, CLMD, Trippy Turtle og hundre andre.) Mer om det her

I dag slipper 24 år gamle Alex Eriksson aka Hartzon sin første låt via Stian «Staysman» Thorbjørnsens selskap S & L Productions. I motsetning til sin mentor har produsenten og DJ-en fra Fredrikstad ikke gått for joviale, norske låter, men en mer internasjonal sound. 

Hør den ferske låten «Out of Control» etter vår digitale prat med Stian og Alex: 


STIAN THORBJØRNSEN AKA STAYSMAN AKA KONGEN AV SPOTIFY OG PARADISE HOTEL (JANNE MONSEN TVEIT/730)

Hei Stian! Kan du beskrive Alex/Hartzon med én setning? 

– Alex er definisjonen på en hurragutt.

Hvordan er det å være fersk platedirektør, i tillegg til utøvende artist og mediepersonlighet? Rekker du alt? 

– Hehe, det var det da. I tillegg har jeg en bitteliten baby i hus om dagen… Det var vel først nå som han kom til verden at jeg skjønte selv hvor mye jeg faktisk jobber. 18-timers dager er liksom greit når man driver med noe man brenner for, men å kombinere det med en liten baby er litt heavy til tider. På en god måte, da 😀 «Platedirektør-greia« er noe jeg har hatt lyst til lenge. Som indielabel må man tenke mye mer kreativt enn man må om man kjører alt igjennom et majorlabel, og det passer meg veldig, veldig godt.

Hvordan velger du ut artistene du gir ut? 

– De må ha et skyhøyt ambisjonsnivå og forstå at det å være fulltidsartist dreier seg om mye mer enn å kunne sove lenge på mandager 😀 (Sove lenge på mandager er kun tillatt om man har bikka 40 mill streams på Spotify, hører du Alex??)

Hva er planene dine fremover? 

– Nå har Hartzon fullt fokus de neste ukene, så slipper Staysman & Lazz singel med kosegutten Katastrofe nå i oktober. Den heter «18 wiener» og handler om å spise veldig mange pølser. Så står singelslipp med de nordnorske heltene/kongene/sønnene i Bøbben og Yogi for tur… Den låta heter «Smaker så godt», og om jeg sier hva den handler om så må dere vel sette NSFW i artikkeltittelen, så det dropper jeg foreløpig 😀 
Fortsetter under
 


ALEX AKA HARTZON

Hei Alex! Kan du beskrive «Out of Control» feat. Ingrid med én setning?

– Det er en oppløftende, melodisk og radiovennlig pophouse låt, med nydelige vokaler.

Hvem er Ingrid, hun som synger på låten?

– Ingrid Iversen en meget talentfull vokalist med over gjennomsnittlig interesse for kjendisgutter (hehe), 19 år fra Hamar, nå bosatt i Oslo.

Du har varmet opp for Avicii, Swedish House Mafia og David Guetta, hvordan var det? Traff du noen av dem? 

– Det var en guttedrøm uten like. Fra å ha stått på gutterommet og glanet inn i enn vegg, til å kunne varme opp for dine forbilder på store areaner er en helt syk reise. Har vært heldig og fått slått av en liten prat med dem alle og jeg har mye å takke gutta i Sky Agency (Christoffer Huse og Trond Opsahl) for! De har hjulpet meg masse på veien!
Hvordan er Stian som sjef/samarbeidspartner?

– Helt grusomt, han lar meg ikke ha med jenter på hotellet når vi er på tur sammen lenger. Hehe neida, Stian er fantastisk å jobbe med. Kanskje Norges beste på å markedsføre seg på sosiale medier, engasjert og kreativ. Vi har veldig bra kommunikasjon, og tenker som regel likt.

Hva er drømmene og planene videre? 

– Planene nå er å forsøke å stabilisere seg som artist i Norge, begynne å klatre så høyt som mulig på listene. Drømmen er jo utelukkende og ta det utenlands og spille på de store festivalene.


Hør «Out of Control» feat. Ingrid nå: 
«Out of Control» er også på Spotify.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer