Hopp til hovedinnhold
post malone tiktok apple music interview doja cat weeknd fleet foxes gunna Twelve Carat Toothache
Austin Richard Post aka Post Malone (Instagram/postmalone)

Post Malone synes TikTok er vanskelig

Post Malone poster ikke på sine sosiale medier selv.

Mange nøyer seg med å ha TikTok som sin største kilde til musikk, og flere artister føler seg presset til å engasjere fansen via plattformen.

En som ikke er komfortabel med dette er albumaktuelle Post Malone (født i 95). Selv om han setter stor pris på muligheten.

– Det er så mange måter å få folk til å høre på musikken din. Og TikTok er så jævlig stort… Det er flott, sier Posty til Apple Music i snutten nedenfor.

– Folk sjekker ut en av mine nye sanger og den går viral og forandrer folks liv. Og du oppdager talentfulle folk der.

Personlig synes 26-åringen at det er vrient.

– [For] meg er det så vanskelig å lage noe [på TikTok] som føles naturlig. Og det er interessant å høre meningen til Halsey om det der, sier Texas-gutten, som i dag har personer som poster for ham.

Les også: Halsey avviser at TikTok-kritikken er et PR-stunt

– Forandringene som jeg har gjort mentalt for å distansere meg fra [sosiale medier], det har virkelig påvirket livet mitt på en positiv måte. Det handler ikke om «åh, jeg trenger ikke å gjøre [TikTok] fordi jeg spiller på arenaer og jeg er headliner på festivaler»… Det handler om det som man er komfortabel med. Fordi når alt kommer til må man være komfortabel med det man gjør, og socials er noe jeg ikke er veldig komfortabel med.

post malone im still that bitch so what tiktok Twelve Carat Toothache

Posty serverer stilig innhold på sine socials – men han poster ikke selv (Instagram/postmalone)

I 2020 fortalte Post Malone at han måtte forlate sosiale medier for å ta vare på sin mentale helse, og han lot andre styre kontoene sine.

«En plattform er en forferdelig ting å kvitte seg med. Spesielt i tider med hjertesorg i vårt land og i hele verdenen. Spesielt når noen har evnen til [å snakke til folket]. I løpet av de siste månedene har jeg prøvd å distansere meg fra sosiale medier for min mentale helse, og ved å gjøre dette og la andre ha kontroll over innleggene mine», skriver han i innlegget.

I forkant ble han kritisert for å blant annet ikke si sin mening om drapet på George Floyd.

«Når det er sagt, ser jeg frustrasjonen over den åpenbare misbruken av mine sosiale medier. Spesielt når jeg har en stemme som kan snakke høyt, og så langt ikke har gjort det. Jeg vil be om unnskyldning for dette. Da jeg så videoen [med George Floyd], sank hjertet mitt ned i magen min og jeg er forferdet… Jeg står med George Floyd.»

I forrige måned bekreftet Austin Richard Post at kjæresten hans – som visstnok heter Jamie – er gravid.

Sangeren gleder seg til å bli pappa.

– Da jeg var barn, fire eller fem, hadde jeg en liten baby som jeg bar rundt overalt. Det var en babydukke og jeg synes det var den kuleste tingen… Moren min har den fortsatt, forteller han

– Jeg er så pumped! Jeg kommer til å bli en hot dad, sier han til Zane Lowe hos Apple Music.

Post Malone beskriver sitt nye, fjerde album Twelve Carat Toothache som «det mest ærlige» han han har laget.

Og hans personlige favoritt.

Platen har 14 låter med en haug av gjester. Blant andre The Weeknd, Gunna og The Kid LAROI.

Doja Cat er med på «I Like You (A Happier Song)», mens Roddy Ricch synger på «Cooped Up».

Da Posty gjestet Saturday Night Live i mai, fremførte han «Love/Hate Letter to Alcohol», som gjestes av Fleet Foxes.

Les også: Post Malone støtter Gunna og Young Thug

Twelve Carat Toothache er produsert av hans faste favoritt Louis Bell.

– Vi hadde nok tid til å jobbe med det, det er helt sikkert, sier han om oppfølgeren til Hollywood’s Bleeding fra 2019.

Post Malone slet i en periode med skrivesperre, og han flyttet fra Los Angeles til Utah for å få ro og ny inspirasjon. Uten at han merket så mye forskjell. Denne gangen ønsket han egentlig å tenke helt utenfor boksen – og momset mye sopp i studioet. Men det satt ikke helt.

– De opprinnelige planene mine for platen var sprø… Idéene mine er sprø. De er helt gale! Jeg visste at det var ingen måte at dette kom til å funke.

Posty kom seg til slutt i den riktige sonen og fikk albumet på plass.

– I begynnelsen var det vanskelig [å lage låtene]. Men så kom jeg inn i det som jeg liker å gjøre – og den jeg er. Nå er jeg glad og liker å lage musikk.

Selena Gomez sier at hun ikke har vært på sosiale medier på snart 5 år:

– Det har forandret livet mitt fullstendig

Nyeste saker fra 730.no

Les mer