Tyla Yaweh gikk fra hjemløs til å bli signert av Post Malone

Annonse
23. jun 2019 kl. 11:36

Got next (London/Epic/Sony)

Annonsørinnhold

Post Malone er ung, men han har allerede solid erfaring med å lage globale hits.

Stjernens musikkteft gjorde at han og manageren Dre London startet en label, på jakt etter talenter. (Ja, Dre er fra London.)

En av de første artistene som Posty signerte var singer-songwriter og rapper Tyla Yaweh.

I forkant hadde 24-åringen holdt på siden han var tenåring. Mens han bodde med moren i Florida, laget han musikk, samtidig som han jobbet på en Dunkin’ Donuts som lå like ved huset. Tylas største geskjeft var dog som gatefarmsøyt.

Men da moren fant ut at han solgte mer enn bare kaffe og smultringer, ble han sparket ut av huset.

Tyla pakket sakene sine og kjørte i et og et halv døgn til Los Angeles, hvor han først bodde via Airbnb. Deretter sov han på sofaen hos en venn. Så i kompisens bil. Til slutt bodde han på gaten i West Hollywood og Venice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HEART FULL OF RAGE 💗🔥 (@tylayaweh) on

Heldigvis ga han aldri opp musikken. Etterhvert fikk han bli med på turné med XXXTentacion (R.I.P.), California-nykommeren Yung Pinch og sin etterhvert nye mentor Post Malone.

Tidligere i år slapp Tyla Yaweh sitt debutalbum Heart Full of Rage via Postys label og Epic/Sony.

Med låter som «High Right Now», «Gemini», «They Ain’t Us» og «Salute» feat. French Montana har prosjektet blitt møtt med flere solide anmeldelser.

Man kan høre at Tyla er inspirert av mye forskjellig. Listen over hans favorittartister er en lekker miks. Alt fra The Doors, Ramones, Prince og My Chemical Romance, til Lil Wayne, Trick Daddy, Lil Boosie og MF Doom.

Fint fakta: Yaweh betyr «Gud» og «å puste nytt liv».

Festlig fakta 1: Tyla er veldig vant til å få høre at han ligner på Wiz Khalifa og høres ut som Swae Lee fra Rae Sremmurd.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HEART FULL OF RAGE 💗🔥 (@tylayaweh) on

Festlig fakta 2: Utenom talentet har Post Malone fortalt at han signerte Tyla på grunn av hans energi og enorme karisma <3

Festlig fakta 3: Selv om han kun er 24, har han 10 års erfaring som live-artist. Stjerneskuddet fra solskinnstaten gjorde sin første konsert på skolen da han var 14.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HEART FULL OF RAGE 💗🔥 (@tylayaweh) on

Festlig fakta 4: Et av de beste rådene Tyla har fått så langt i sin karriere kom fra Birdman, som ba ham også lage musikk rettet mot kvinner. – Jeg har mange låter for kvinner fordi jeg har det rådet i hodet, forteller han til Billboard.

Festlig fakta 5: Perioden som hjemløs på gaten i Los Angeles har gjort ham både mer takknemlig i livet og mer sulten på suksess.

Festlig snutt: Jimmy Fallon disser Tyla og får tommelen opp fra Posty:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HEART FULL OF RAGE 💗🔥 (@tylayaweh) on

Se videoen til «High Right Now» her: