Politiet kom da Marcus & Martinus skjøt sin nye musikkvideo

1. jul 2019 kl. 16:08

Slapp av, det er bare skuespill (Skjermbilde, Sony Music)

Martinus: – Jeg tror de var redd for hva jeg holdt på med!

Marcus & Martinus-fans ble lei av ventingen da Trofors-guttene gang på gang lovet at ny musikk kom «soon». Så lei at de laget memes og videoer hvor «soon» var et gjennomgående tema. Men ventetiden ble verdt det da M&M slapp en en ny EP 9. juni – som funny nok fikk tittelen SOON.

I dag viser Marcus & Martinus frem musikkvideoen til Mike Sabath- (Lizzo, Jonas Brothers) -produserte «Pocket Dial», men shooten i Danmark var langt fra problemfri.

Se den kliss nye musikkvideoen nedenfor 730s prat med Marcus & Martinus.

Hei gutta! Gratulerer med SOON <3 Dere har sikkert vært innom hundrevis av låter. Hvorfor ble det akkurat disse?

Martinus: – Tusen takk! Det har vært en lang prosess og vi har jobbet oss gjennom mye, og vært veldig mye i studio det siste året.

Marcus: – Det stemmer nok nesten at det har vært hundrevis av låter, og etter mye fram og tilbake valgte vi disse, fordi vi syntes at de passet oss og SOON best.

Dere er begge kreditert som låtskrivere på flere av sangene. Er det noe tekst- eller melodilinjer dere husker at dere skrev på låtene?

Marcus: – Hmm, ikke akkurat, for nå er vi mer med på hele prosessen både på låtskriving og selve melodien, mye mer enn vi har vært før, og det har vært veldig spennende og kult å få være med fra begynnelse til slutt.

Martinus: – Ja, og når låtene produseres så er vi med som en del av teamet og kommer med våre forslag hele veien fram til låtene er ferdig.

EP-en har en vibe vi ikke har hørt fra dere før. Hvordan vil dere selv beskrive lyden av SOON?

Martinus: – Vi kan kanskje kalle den litt mer voksen? Vi vil gjerne lage musikk som vi selv liker å høre på, og det forandrer seg jo egentlig hele tiden, men jeg synes alle sangene på SOON er spesielle på sin måte.

Marcus: – Ja, det er på en måte ikke så rart at musikken vår forandrer seg og blir litt eldre, akkurat som vi blir og som fansen vår også blir!

Dere har – sjukt nok – skole ved siden av alt det andre. Hvordan gikk det på eksamen? Er dere ferdig med matte for alltid?

Martinus: – Det gikk bra, sitter iallfall igjen med en god følelse!

Marcus: – Nå skal vi være HELT ferdig med matte! Tror jeg i hvert fall, haha. Vi må nok innrømme at det har vært ganske travelt å ta matte ved siden av alt det andre vi gjør og reisingen og sånt.

Martinus: – Men vi kom i mål! Matte er jo det vanskeligste farget, synes jeg iallfall, så de andre fagene blir lettere. Eller, det burde jeg sikkert ikke sagt i tilfelle der blir enda vanskeligere?

Hvis dere ble tvunget til å ta en hel måned fri fra all jobb og skole – hva ville dere brukt tiden på?

Marcus: – Da hadde vi nok kommet til å være hjemme på Trofors. Det er ikke så veldig ofte vi får vært hjemme og bare slappet av, så det hadde nok blitt det ja.

Martinus: – Mhm, jeg er enig. I fjor hadde vi over 220 reisedager og vi savnet Trofors, mamma og Emma så utrolig mye, så det valget er lett!

Fortsetter nedenfor

Marcus & Martinus
Marcus til venstre, Martinus til høyre (Stian Andersen)

Nå har dere noen sommerkonserter, hva er planen etter det? Er det håp for mer ny musikk i løpet av året?

Martinus: – Vi skal kun ha noen få sommerkonserter og ingen stor turné i år. Grunnen til det er at vi kommer til å jobbe mye med ny musikk og være enda mer i studio framover! Så ja vi jobber med saken….

Marcus: – Ja, det er det viktigste for oss i år. Vi har jo vært på turné hvert eneste år de siste seks årene, så i år ville vi ha fokus på noen få, store konserter hvor vi samler fans fra store deler av Europa. De to siste er nå i juli, i Tsjekkia og i Malmø! I Sverige håper vi å se noen norske fans også!

Har dere oppdaget noen nye artister (eller låter) i det siste? Vi trenger musikktips!

Marcus: – Jeg hører på en del urban og R&B, og synes Jordan Rakei, Masego og Ivy Sole er tre fete artister!

Martinus: – Jeg liker for eksempel BBno$, Tyga, Lizzo, og Ski Mask the Slump God.

Takk for tips! Hvis dere kunne forandret én ting i verden, hva skulle det vært?

Marcus: – Det er egentlig umulig å velge en ting! Det er så mye urettferdighet i verden som vi veldig gjerne skulle forandret på.

Martinus: – Vi må samle noen av de viktigste i én ting, sånn her: #tavarepåplanetenstoppkrigogterrorallemåfåretttilutdanningstoppsult

Bra svar. Har dere møtt noen snille hunder i det siste?

Marcus: – Ja, så du meg på Instagram da jeg gikk tur med tre hunder eller?

Martinus: – Vi har møtt mange snille hunder! Og kanskje kan vi fortelle dere en hemmelighet om en stund… 🙂

View this post on Instagram

Me and Emma out in this amazing weather walking these cute dogs🤩 Could not have been any better start at the day🥰🥰

A post shared by Marcus & Martinus ♪ (@marcusandmartinus) on

Spennende!! Til slutt: Hvordan var det å lage musikkvideoen til «Pocket Dial»?

Marcus: – Musikkvideoen er laget som en historie hvor vi spiller ulike roller i videoen. Det var veldig gøy å spille skuespill i en musikkvideo, det har vi ikke gjort før! Måtte jobbe litt ekstra for å få frem følelser mens det står 20 stykker rundt meg så det var litt rart, men det gikk bra 🙂

Martinus: – Vi var også i forskjellige settinger, blant annet på et tak i København. Jeg skulle sitte på toppen av taket av en høy bygning. Da folk så meg ringte de til politiet, jeg tror de var redde for hva jeg holdt på med. Politiet kom opp på taket og vi måtte forklare dem hva vi drev med, haha!

Se den ferske musikkvideoen til «Pocket Dial» via regissør Adam Holm her: 

«Pocket Dial» er skrevet av James Abrahart, Michael Pollack, Mike Sabath og norgesvenninnen Tayla Parx.

Ønskereprise: Marcus & Martinus svarer på spørsmål fra fans (og Karpe)